19. december
Oprydning, opbrud. Nu synger Egvad Kommune på allersidste vers. Jeg var i dag nede og underskrive de sidste breve som formand for teknik og miljøudvalget. Det sidste brev, blev en politianmeldelse af en borger, der efter gentagne advarsler og henstilliger, ikke vil bringe orden i et byggeri. Byggeriet er ganske enkelt en skændsel for kommunen. Derfor er der det rigtigt og nødvendigt at politianmelde pågældende. Hjem til oprydning i papirer fra samme udvalg. Jeg skimmer papirerne hurtigt igennem, og tankerne om 5 år som formand for udvalget, løber gennem hovedet. Der har været mange rigtig gode og spændende opgaver, men også nogle mindre spændende. Det tog lidt tid, at arkivere en mail fra en borger, der i meget direkte vendinger, beskyldte mig for at have ødelagt hende og hendes families bopæl og liv. Pudsigt, at hun og hendes familie fortsat bor samme sted, og endda siden, har udvidet beboelsen, så det idag fremstår som et mondænt hus i nogle attraktive omgivelser. Sådan har der været så meget! Heldigvis er de positive oplevelser langt de fleste.
12. december
Sidste KB møde i Egvad. På mange måder en vemodig aften. Afsked med 17 års til tider hæftige debatter. Den sidste aften var ingen undtagelse. Beslutningen om at anlægge en sti ved Engdraget, blev endnu engang forsøgt "kuppet". Det var tæt på at lykkedes. Heldigvis skete det ikke. Nu afventer vi bare tilsynsrådets afgørelse på den klage beboerne har indsendt over sagsforløbet. Derefter kan anlægsarbejdet gå igang.
7. december
Så kom konstitueringen på plads i RS kommune. Alt gik næsten som forventet. Et enklet medlem havde tilsyneladende trang til at gå enegang og foreslå en anden næstformand i TMU. Det gik dog ikke. Helt som ventet bliver jeg formand for social og sundhed. Det glæder jeg mig meget til. Vi har fået godt begyndt i dette udvalg. Spændende bliver de næste 4 måneder, hvor strukturen skal på plads. Vores gode samarbejde kommer forhåbentlig os til hjælp. Spændende, om vi får et enigt udvalget bag en indstilling.
1. december
Vandkunsten og Åboulevarden blev indviet. Begge dele har skabt en del debat i byen. Åboulevarden, fordi der er sat rigtig mange lamper op og der er lavet en del fartdæmpende foranstaltninger. Vandkunsten, fordi der er brugt rigitg mange sten og et stort springvand. Begge dele, fordi det har kosten en del al lave. Men det er blevet rigitg godt og præsenterer byen på en helt anden måde. Dejligt at høre, at mange kritikere nu også synes det er helt flot. Scleroseforeningen havde inviteret mig ud til Spar i Ådum i forbindelse med en landsomfattende kampangne, som har til formål at samle penge ind til deres arbejde. Det sker ved at aflevere sin flaskebon i stedet for at få pengene udbetalt. En god ide til et godt formål.
22. november 2006
Badeforbud i Bork bliver der ikke noget af. Så det er en stor lettelse, taget i betragtning af det pres der var lagt på kommunen fra mange sider. Det er naturligt, at især turisterhvervet og kommunen frygtede at det skulle ske. Derimod virker amtets ageren under hele forløbet, som om, de ønskede, at vi blev nødt til at udstede badeforbud. Jeg er glad for at vi tog selvstændig stilling i sagen og fik undersøgt, hvor forureningen kommer fra og ikke, som amtet ville have os til, nemlig at begynde kloakering i "blinde". Amtets rådgivning til os svigtede endnu engang. Ellers er der for langt mellem dagbogsskiverierne. Det skal nok blive bedre, når vi kommer efter nytår.
14. november 2006
Ældrerådet i Tarm havde inviteret til stormøde om den nye kommune. Jeg havde et indlæg om social og sundhedsområdet. Det blev en rigtig god eftermiddag med en meget konstruktiv debat. Mindre konstruktivt var byrådsflertallets afvisning af at genbehandle lokalplanen, der åbner mulighed for store møller i Egvad. Med pseudoundskyldninger bliver sagen nu sendt i hænderne på miljøministeren. Forhåbentlig har hun mere mod. Dagen sluttede med en festlig sammenkomst med byrådspolitiker i Egvad gennem 40 år. De havde i øvrigt overværet byrådsmødet. Jeg fik mange positive tilkendegivelser om kampen for møllerne. De kunne godt høre, at flertallet ikke havde helt rent mel i posen.
12. november 2006
Sikke en fest. Jeg blev fejret efter alle kunstens regler ved min fødselsdag i går. Så selv om det er svært, at være vidende om at være fyldt 50, blev det en herlig dag i gode venners lag.
9. november 2006
Mad debatten ser ud til at være landet fornuftig. Der kommer tilsyneladende ikke de store overskifter om utilfredshed. Derimod er der i dagens avis en positiv udtalelse, fra ældrerådet, om den fritvalgsmodel vi har lavet. Omend de er lidt utilfredse med, at det koster mere for at få maden bragt ud hver dag. Ellers står det i fødselsdagens tegn. 50 år. Jeg synes, at de to lokale aviser har været meget fair med deres fødselsdagsportrætter af mig. Tak for det!
6. november 2006
Ideologi er noget bras - siges der. Men det er nu meget godt at have med som bagage. Socialdemokraterne og Venstre, havde inviteret til idelogimøde på Handelsskolen i Ringkøbing. Henning Tjørnehøj og Hanne Severinsen var de to debattører, og som hver især er meget historie kyndige. Det var en fantastisk god aften, hvor der var rig lejlighed til at fordybe sig S og V ideologiske og historiske baggrund. Anders Fogh Rasmussens bog: "Fra socialstat til minimalstat" viser jo meget tydeligt, at han tænker mere på at bevare magten, end at være tro mod Venstres ideologi. Møde i social og sundhedsudvalget, hvor maden endnu engang blev drøftet. Denne gang fordi, der nu er sat pris på hvor meget man skal betale. Det bliver spændende at følge de næste dages aviser, om det giver anledning til en større debat. Dejligt, at det er et enigt udvalg, der også står bag dagens beslutning .
1. november 2006
To nye legekammerater. På sundhedspolitisk inspirationstur med sundhedspolitikudvalget til Horsens og Århus. Begge kommuner er instillet på, at samarbejde med os om erfaringsudveksling og udvikling på sundhedsområdet. Det var meget spændende at se og høre, hvordan de greb det an med etablering af sundhedscentre og udformning af sundhedspolitik. I Horsens blev det tydeliggjort, hvor meget det betyder med politisk opbakning til at gennemføre en offensiv sundhedspolitik. Her har man virkelig nået meget gode resultater, netop, fordi man har villet en sundere kommune. Så også her er Horsens i front, takket være et socialdemokratisk initiativ og styre.
27. oktober 2006
Det er næsten ikke til at få armene ned. Til møde i København med Helle Thorning, Nick Hækkerup og Nikolaj Vammen. Her blev de seneste måneders positive udvikling drøftet og vi fik lagt en strategi for, hvordan den kan fortsætte. Det er naturligvis ikke så ringe endda, at Venstre p.t tramper rundt som en elefant i et glasbur, og lader os og andre helt styre dagsordenen. Den historisk lave vækst i kommunerne rammer nu for alvor velfærdssamfundet. Det er dejligt, at befolkningen nu regerer mod nedskæringerne, der sker på børnepasning, skoler og ældreomsorg. Der er økonomisk råderum i vores samfund til, at det offentlige kan vokse ligeså meget som det private.
24. oktober
En meget varieret dag. Først møde i gruppen der laver oplæg til sundhedspolitik. Som vanligt et godt og konstruktivt møde, hvor der blev brug meget og god tid på vende og dreje ordene i oplægget til vision:"Ringkøbing/Skjern Kommune er en kommune med livsduelige mennesker, der tager medansvar for egen sundhed". Videre til møde med mere end 120 frivillige, der skulle have nedsat fordelingsråd og udvalg til at formulere en frivillighedspolitik. Herefter ilede jeg videre til Ringkøbing. En historisk beslutning, om at sammenlægge 5 S partiforeninger, blev realiseret. Der blev valgt en god og slagkaftig bestyrelse, som helt sikkkert vil skabe megen aktivitet for foreningens 500 medlemmer. Vores nye partisekretær, Henrik Dam Kristensen, kom med en god peptalk, så vi er klar til at vinde de næste valg. Han bliver en god partisekretær.
20. oktober
Jeg havde fornøjelse af at møde mere end 500 glade, aktive ældre medborgere i Videbæk og Vedersø. I Videbæk havde Ældrerådet inviteret til debat om harmonisering på ældreområdet i den nye kommune. Ikke uventet kom meget til at handle om mad. Jeg fik forklaret min holdning og at jeg glæder mig til, at kunne vælge a la carte maden fra den gode køkken, vi har på sygehuset i Tarm. I Vedersø havde ældresagen også bedt mig komme og fortælle om de udfordringer der ligger i den nye kommune. Her var der ikke tid til debat, men efterfølgende fik jeg mange positive tilkendegivelser om mit indlæg. Det er rart, at så mange har forståelse for, at det er en svær proces at harmonisere 5 kommuners serviceniveau.
12. oktober
Det sværeste budget i mands minde kom på plads, da vi vedtog det første budget i RS kommune. Dermed har Venstre fuldt og helt accepteret at driften skal tilpasses ved strukturændringer. Med det alt for lille økonomiske råderum vi har, bliver det en vanskelig beslutning. I begyndelsen af april bliver der sat navne på de institutioner, der skal sammenlægges eller lukkes. Det bliver spændende og se, om V holder aftalen til den tid. I dagspressen er der en hed debat om vindmøller og "krigsstien" ved Engdraget. Jeg holder fast i min holdning om, at der kun er 1 mulig placering af møllerne og at borgerne på Engdraget må betale de 672000, ellers kommer der en sti.
10. oktober
Hvor er det spændende at være med til at lave udkastet til kommunens Sundhedspolitik. Det er meget givende at være med i en gruppe, hvor der sidder så mange engagerede mennesker, der positivt og konstruktivt bidrager til diskussionerne. KB mødet i Egvad var noget atypisk. Jeg efterspurgte et punkt om vindmøller, idet der efter min opfattelse er kommet mange nye opslysninger, som burde få nogle til at ændre holdning. Privatøkonomiske intessser og manglende politisk rygrad, vægter tilsyneladende højere en sober planlægning. Stien ved bybækken fik sin endelige afgørelse i dag. Lodsejerne må betale 672.000 eller reetablere området så vi kan få anlagt den sti på nordsiden. ufatteligt at nogle, med grundigt kendskab til spillereglerne, fortsat leger med ilden og leger herremænd.
9. oktober
Tid igen til at skrive lidt i dagbogen. Det har været meget hektisk men spændende den sidste uges tid. Hektisk, fordi en avisartikel, var ved at spolere vores aftale om mad til ældre udeboende. Heldigvis holdt vores oplysninger om, at vi godt må differentiere prisen på mad. Det kunne ellers have forårsaget en generel prisstigning til alle ældre, hvis artiklen og dens kilder havde ret. Det ville have været meget uretfærdigt, når man nu kalder det frit valg.Spændende, fordi det var et vellykket byplanmøde, der denne gang blev holdt i Ringkøbing. Mange hundrede politiker fik dermed mulighed for at se og opleve vores dejlige egn.
29. september
Sundhedspolitik. Møde i gruppen der laver oplægget til sundhedspolitikken i RS kommune. Et konstruktivt og fremadrettet møde. En fornøjelse at samarbejde med engagerede mennesker, der alle bidrager til, at vi får udarbejdet et godt oplæg. Medlemsmøde i Laugesens Have. Her fik mad debatten endnu en omgang. Et godt oplæg fra lederen af køkkenet, fik på en god og saglig måde forklaret, hvad kølevakuummad er. Et godt medlemsmøde med en engageret debat.
27. september
Tarm kommer til at hedde Skjern. Dette kontroversielle forslag, var der overraskende stor opbakning til på borgermødet på Bechs Hotel i dag. Her var samlet mindst 70 borgere, som drøftede det kommende bycenter Skjern/Tarm. Der kom mange gode og visionære forslag til, hvordan den nye by kan udvikle sig. Det er rart, at vi nu begynder at tænke som en by, istedet for at konkurrere og genere hinanden mest muligt. Jeg glæder mig til den videre proces med masterplanen for Tarm/Skjern.
25. september
Ældres vilkår i de nye kommuner. KL havde inviteret til konference i Nyborg. Socialminister Eva Kjær Hansen, talte endnu engang imod kommunernes muliged for at tilbyde borgene tilkøbsydelser. "Det er ikke regeringens politik at give kommunerne lov til det". Vennerne i det private skal jo tilgodeses. Hun brugte iøvrigt meget tid på at fortælle og minde om udliciteringen fortræffeligheder. Positivt, at der nu kommer fokus på ledelse og på uddannelse af medarbejderne i plejesektoren. De mange dygtige medarbejdere her, fortjener langt bedre vilkår end de har i dag.
24. september
Det er herligt at være Socialdemokrat. Sikke en kongres. Sikke en positiv stemning. Sikke en vilje til ville vinde næste valg. Uddannelsesprogrammet: Lyst til at lære hele livet, blev vedtaget. Det er det andet store program jeg er med til at vedtage, hvor jeg samtidig har siddet med i arbejdsgruppen, der skulle komme med udspillet. Der var en del debat om, hvorvidt vi skulle acceptere friskolerne. Jeg har hele tiden talt for, at friskolen kun er et alternativ til folkeskolen, og at friskolen skal have samme forpligtigelse, som folkeskolen til at tage sig af de svageste, hvis de skal have tilskud. Heldigvis blev det præciseret at friskole er et alternativ og ikke et "godt" alternativ.
21. september
Det sværeste budget i nyere tid. Regeringen og DF, har starmmet de økonomiske tøjlerne så meget, at der ikke er plads til serviceforbedringer og udvikling. Det sker samtidig med, at vi bliver dynget til med retningslinier og forordninger for, hvordan vi skal løse opgaven. På det grundlag blev budgettet i RS kommune 1. behandlet i dag. Herligt, at vi fik markeret vores holdninger på en klar og god måde. Vi vil kvalitet fremfor kvantitet. Det betyder færre institutioner fremfor grønthøster nedskæringer.
19. september
Masterplan for Skjern/Tarm. En plan, som vil samle de to byer til et bysamfund. Jeg var til et meget spændende møde med politiker og embedsmænd fra de to kommuner. Konsulentfirmaet NIRAS er sat til at guide os igennem processen. Det gør de provokerende godt. På borgermødet den 27. september på Bechs Hotel i Tarm, vil borgerne bliver præsenteret for et meget modigt og banebrydende oplæg.
18. september
Stien ved Tarm Bybæk, var det store debatemne på dagens teknik og miljøudvalgsmøde. Lodsejerne får nu en sidste chance til at købe jorden, ellers bliver der anlagt en sti, som oprindelig planlagt i lokalplanen. Som det er fremgået af dagspressen, har et par fremtrædende personer opført sig ganske utilstedelig overfor kommunen og ladet hån om almindelige ansændig adfærd overfor kommunale beslutninger. Dejligt gruppemøde med flere interesserede partimedlemmer som deltagere. God dialog og inspiration til 1. behandling af budgettet. Vi får rigtig mange socialdemokratiske mærkesager gennemført allerede fra den første budgetlægning i RS kommune. Det er jo ikk' så ringe.
12. september
Store Vindmølledag. I dag lykkedes det Venstre at forhindre, at en lokalplan blev sendt i høring. Det er første gang det sker i de 17 år jeg har siddet i en kommunalbestyrelse. Mage til tynde argumenter skal man lede længe efter og som kun afslører, at Venstrefolkene ikke tør tage ansvar, når det gælder. I mere end 1½ år har et markant flertal sagt ja til placering af store møller mellem Sdr.Vium og Hemmet. I dag svigtede modet, selv, hos nogle af de V folk, der har argumenteret kraftigt for møllerne. Det bliver spændende at høre, hvilket forslag Venstre vil komme med til alternativ placering. Mon der er nogen der bliver inhabil i den forbindelse?
11. september
Sundhedspoltik. Til det første møde i den styregruppe, der har ansvaret for, at der bliver udformet en sundhedspolitik i RS kommune. Jeg har fået den store fornøjelse, at være formand for udvalget. Der var fra første dag stor engagement til at få formuleret en sundhedspolitk, der kan danne et godt og solidt fundament om sloganet "Sammen om sundhed". Ikke noget med løftede pegefingre med en postiv tilgang til at gøre befolkningen sundere og mere selvhjulpne. Jeg glæder mig meget til det videre arbejde i udvalget.
6. september
Lyst til at lære. Det kommer Socialdemokraternes nye uddannelsespolitiske program til at hedde. Jeg var til møde på partikontoret i København, hvor vi gennemgik mere end 200 ændringsforslag til programudkastet. De mange ændringsforslag vidner om, at der er rigtig god gang i dabatten i partiet. Der var indkommet mange gode og konstruktive forslag til ændringer. Det er fantastisk givende at være med til arbejdet med uddannelesprogrammet. Det giver anledning til dels at komme i dybden, men også til komme med visionære ideer, som forhåbntlig en dag bliver til virkelighed. Spændende bliver det, hvordan kongressen om 14 dage tager imod programmet.
5. september
Nedlæggelse af plejehjemspladser, har fyldt meget i den seneste tid og vil givet komme til det i de næste måneder også. Men inden der handles, er det vigtigt at være velforberedt og være grundigt inde i de faktuelle forhold, så beslutningen bliver truffet på et faktuelt og rigtigt grundlag. Derfor er jeg glad for, at vi idag på Social og Sundhedsudvalgsmødet blev enige om at få en masse baggrundsviden, inden vi besøger plejehjemmene i slutningen af januar. Udgifterne til regionenes sygehuse kan tilsyneladende blive et stridspunkt. I hvert fald viser foreløbige beregninger, at budgettet skrider en del allerede før vi er gået i gang. Projekt "Sammen om sundhed" i RS Kommune, bliver meget vigtig set i forholdet til at holde borgerne væk fra regionens sygehuse. Jo... kommunalreformen giver udfordringer nok og ingen penge har vi nok af... dem beholder Regeringen og DF til at gøre samfundet endnu mere usolidarisk.
3. september
Lækre landbrugsprodukter til rige kunder. Det er landbrugets fremtid. For et par år siden blev jeg skældt rigtig meget ud af bl.a. ARLA for at fremføre lignende synspunkt. Læs her . Jeg blev endda inviteret til fødevaremesse, som skulle overbevise mig om, at der virkelig bliver forædlet og produktudviklet i fødevare sektoren. Jeg lod mig dog ikke overbevise. Dagens gode nyhed er, at nu siger Landbrugrådets cheføkonom præcis det samme til Danmarks Radio Læs her
29. august
Jeg er kommet i KLs styregruppen for høreapperater. Var til det første møde i København. Her blev jeg sat grundigt ind i arbejdet og vi fik vendt nogle problemstillinger mellem offentlige og private høreklinikker. Tankevækkende er det, at private får et offentlig tilskud på mere end 5000 kr. Det skal ses i sammenhæng med at et høreapperat i offentlig regi koster ca. det halve. Her tager de private igen r.... på vores borgerlige regering. Hvilket regeringen formentlig ikke har noget imod i dette tilfælde. Finansloven blev fremlagt. Glædeligt, at modstanden mod regeringens politik og visualiseringen af nedskæringerne i vores velfærdssamfund nu for alvor kommer frem.
28. august
Samarbejde blev resultatet. Jeg var til møde med støtteforeninger for Tarm og Ringkøbing Sygehuse. I fremtiden, får de hver deres funktion i RS kommune. Tarm bliver hele kommuens sundhedscenter og vi står sammen om at Ringkøbing fortsat er et sygehus. Glædeligt, at de to støtteforeninger vil bakke hinanden op og samarbejde om at vi får to attraktive og velfungerende institutioner i vores kommune.
25. august
Enighed. Det første budget i RS kommune ser ud til at blive lagt i enighed. Det er i hvert fald mit indtryk efter en to dages budgetkonference i Vedersø. Det er ret vigtigt, at det ender med politisk enighed. Så ved borgerne og medarbejderne, hvor vi vil hen. Det vil give arbejdsro til at foretage de omstillinger alle skal ignnem. Jeg er meget tilfreds med resultatet. Der er sat rigtig mange socialdemokratiske fingeraftryk i det forlig. De besparelser og den harmonisering, der skal ske, skal ske gennem strukturelle tiltag og ikke ved at bruge en grønthøster, der klipper lidt af hist og her. Dermed er der fokus på kvalitet fremfor kvantitet og at vi kan give alle medarbejdere nogle ordentlige arbejdsforhold med fokus på udvikling.
21. august
Ikke nogen nem beslutning, men nødvendig. Lukning af et antal plejehjemspladser har skabt en forventet debat. Beslutningen er nødvendig, fordi alternativet er nogle generelle serviceforringelser for alle ældre i kommunen. Som politiker er vi sat til at prioritere. Selvom det ind imellem kan være ubehageligt, må vi udvise det fornødne mod til at gøre det. Ellers udvikler vi ikke kommunen og det bliver en stor gang grønthøstning, hver gang vi skal lægge budget. Jeg blev interviewet til TV midtvest om problematikken. Se indslaget her. Dagens rigtig gode oplevelse var, at vi i Social- og sundhedsudvalget nåede til enighed om den fremtidige madservice. Så sku' den gerne være hjemme.
18. august
Første konfrontation med de borgerlige i SLU. Vi diskuterede vision og mission for den nye kommune. For de borgerlige er det tilsyneladende vigtigt at markere, at en kommune er en handelsvirksomhed og ikke et serviceorgan for vore borgere. For dem går det meget op i "købmandskab" og at man "ser kunder overalt". Desværre ville de borgerlige ikke med til en grundigere drøftelse af, hvad vi vil med kommunen. Det har de ladet embedsværket bestemme for dem. Det bør efter min opfattelse, være politikerne der sætter den dagsorden, men sådan blev det altså ikke. Vindmølledebatten er så småt ved at komme i omdrejninger i Egvad. Også her ser det ud til, at visse borgerlige politikere, med mere eller mindre skumle motiver, forsørger at standse opstillingen af 3 store møller mellem Hemmet og Sdr. Vium. Vindmøllefabrikken Vestas og miljøet fortjener bedre. Derfor mener jeg, at vi skal have de møller op.
14. august
Det bliver en tæt afgørelse. Forhåbentlig tipper det til den rigtige side. Vindmøllerne kommer igen til debat i Egvad Kommune. Kreativiteten mangler ikke, når der skal findes fantasifulde argumenter i mod møllerne. I de kommende uger, bliver der formentlig en meget hektisk debat, om vi skal have 3 - 4 store møller op at stå mellem Hemmet og Sdr.Vium. Jeg går ind for, at vi får møllerne. Vi bør støtte en fortsat udvikling af en vindmølleindustri, der har gjort meget for udviklingen i vores område. Desuden får vi meget mere miljørigtig energi med færre møller. Til det første møde i den politiske styregruppe til Sundhedscenter Vest. Dejligt at være i en bestyrelse og blandt medarbejdere, der brænder så meget for, at sundhedscentret skal blive en succes.
10. august
Så blev det bekæftet endnu engang. Regeringen vil ikke tage ansvar for de forringelser der sker i vores velfærdssamfund. De nedskæringer, der helt sikkert kommer til at ske på de tidligere amtslige sociale institutioner må kommunerne og regionen selv klare. Regeringen har nemli ikke givet os den reelle økonomiske kompensation for at overtage dem. Men, nedskæringerne kommer ikke til at ske uden at borgerne får at vide, at det er regeringen der også i dette tilfælde er skurken. KommuneKontaktRådet besluttede i dag, inkl. Venstrefolkene, at undersøge, hvor meget regeringen har snydt kommuner og regioner i økonomisk kompensation.
8. august
Heldigvis kommer amtet til at stå helt alene med ønsket om at få udvidet jagtområdet i Skjern å dalen. Ufatteligt, hvad der driver dem til et så tåbeligt forslag. Dagen startede med et meget konstruktivt møde med ældrerådet i RS kommune. Vi fik ryddet nogle misforståelser af vejen og fik et godt afsæt til det kommende samarbejde. Mødet gav endvidere anledning til at revidere nogle af de harmoniserinsforslag, vi er kommet med. Alt i alt et par rigtig gode timer. Møde om Masterplan for Skjern/Tarm området. Et rigtig godt oplæg fra konsulentfirmaet. Sådan er det i grunden tit. Men, når beslutningerne skal træffes mister modet. Det må det ikke gøre denne gang. Vi har kun gavn af at begrave stridsøkserne een gang for alle og i fremtiden fremstå som et bysamfund med et navn. Om det skal være 6880 Skjern eller 6900 Tarm, er der sikkert delte meninger om.
7. august
Så er det hverdag igen. Var til møde i formandsgruppen i R-S kommune. Mange vigtige beslutninger skal tages de kommende måneder. Det er første gang vi skal lægge budget for kommunen. Mange ting er endnu ikke helt belyst, så vi kommer sikkert til at gøre nogle beslutninger om, fordi verdenen viser sig at se anderledes ud end vi troede. Bekendtgørelse om færdsel i Skjern å projektet er til revision. Jægerne, godt støttet af Ringkøbing Amt, vil tilsyneladende have lov til at gå på jagt i stort set hele området. Det håber jeg ikke, at de får lov til. Det bliver det store debatemne på KB mødet i morgen.
30. juli
En rigtig god og oplevelsesrig sommerferie lakker mod enden. Tur til Frankrig, hvor den danske fødevarestandard endnu engang blev sat i relief. Hvor er den i grunden rystende ringe. I Frankrig er der vel ikke et område med respekt for sig selv, som ikke har udviklet deres helt egne specialiteter inden for mange genre af fødevarerspekteret. Det kunne vi lære rigtig meget af i Danmark. Heldigvis er nogle mindre fødevareproducenter godt på vej med at produktudvikle nye spændende danske fødevarer, så vi ikke længere kun skal nøjes med Arlas og Danish Crowns fantasiløse bulk fødevarer.
26. juni
Mange særinteresser skal varetages i denne tid, hvor forandringens vinde blæser over det kommunale landskab. Noget tyder på, at politikerne i Varde kommune ikke bliver informeret rigtigt, om de opgaver ESØ kan løse. Det håber jeg, der bliver rettet op på, så vi kan stå sammen om et ESØ, der bliver en reel modvægt til de private aktører på affaldsmarkedet. Ellers er dagen gået med at forberede det store slag i Sundhed og Social udvalget imorgen. Der skulle vi gerne have vores forslag til organisation og økonomien på plads til SLU.
20. juni
Aftalen mellem KL og Regeringen blev forelagt områdets politiker på et møde i Aulum. Der er ikke meget at råbe hurra for. De meget kritiske bemærkninger der er faldet til vore forhandlere har været fuldt berettiget. Det må være en "ommer". Regeringen skulle have haft lov til, alene, at trumfe en ramme ned over os. Det ville have gjort det noget lettere, at forklare borgerne, at der er regeringens skyld, at de nu får en dårligere service. Videre til Vedersø, hvor jeg blev præsenteret for et meget spændende projekt, som vil give folk en højere livskavalitet. Ved Kommunalbestyrelsesmødet var det mest spængende punkt: lukning af Børnebo i Lyne. Det skridt skulle være taget for mange år siden. Vi havde også et punkt på, om EU fuglebeskyttelseslinie og adgangsforhold i Skjern å dalen. Underligt, idet vi ikke har behandlet eller set forslagene til bekendtgørelse endnu.
19. juni
Så er det ved at være alvor. En stor omstillingsproces af Social og Sundhed venter foran os. Ikke nok skal 5 kulturer smeltes sammen, men der skal over de næste 3 år også skæres godt 16 millioner af budgettet. Selvom det er ud af et budget på ½ milliard, kan det blive svært nok. I en tid, hvor der er fokus ældreomsorgen er svært at hente noget her. Det kan kun være ved struturelle ændringer. Dagens møde viste da også, at det bliver noget af en udfordring, at få enderne til at sammen til en fælles holdning i udvalget. Men det skal naturligvis prøves.
14. juni
Kompliceret. Rammeaftaler på socialområdet. Til møde i Viborg, hvor der belv forelagt et forslag til aftale på det sociale område. 19 kommuner overtager mange institutioner, som tidligere blev drevet af amterne. Derfor er det vigtigt, af hensyn til brugerne, at man fortsat kan benytte disse institutioner. Spænedende bliver det, om de gode intentioner om samarbejde også holder ud i fremtiden. Mange af de store kommuner har truet med, at de vil tage deres egne borgere hjem. Dermed undermineres institutioner i de mindre kommuner - forhåbentlig sker det ikke. Gruppemøde i S gruppen. Som sædvanlig et godt og konstruktivt møde. Der er en herlig stemning i gruppen.
12. juni
Var i dag til et par meget spændende møder. Møder, som fik sat nogle vigtige pejlemærker for Ringkøbing-Skjern kommune. Maden og organisering af pleje og hjemmehjælp, bliver en af de helt store knaster i Sundhed- og Socialudvalget. Vi fik taget hul på debatten i dag. Debatten viser, at der ligger en udfordring i at kommen frem til en enig indstilling, selvom jeg synes, at der var lidt skred i holdningerne i forhold til tidligere. Regionsformanden var inviteret til møde om Ringkøbing Sygehus. Han fik sendt det klare signal, at der ikke er planer om at lukke sygehuset, omend der sker nogle omlægninger. Det var et vigtigt signal i det videre arbejde med at gør Tarm Sygehus til hele kommunens Sundhedscenter og Ringkøbing til hele kommuenens sygehus.
9. juni
Torsdag møde med formanden for Ringkøbing Sygehus' støtteforening. Et godt og konstruktivt møde, hvor der blev enighed om at kæmpe for Ringkøbing Sygehus' eksistens. Derefter til møde i Handicaprådet. Godt, at vi har fået et handicapråd. Det vil helt sikkert styrke området til gavn for handicappede. Fredag gruppemøde i S gruppen. Som sædvanligt i den gruppe, blev det både meget konstruktivt og et socialt udbytterigt møde.
7. juni
Det går stækt i tiden, så jeg har desværre ikke nået at ajour føre webloggen. Arbejdet i Sammenlægningsudvalget skrider frem. Tiden er nær, hvor der skal træffes nogle afgørende beslutninger. Det er som om, at det er ved at gå op for mange, at det vil give anledning til nogle sværdslag og hårde debatter. Lørdag var jeg i Bork for at hejse ikke mindre end to flag. En god oplevelse - midt i problemerne med colibakterierne. Er godt igang med at læse 13 rapporter om den fremtidige organisering på Sundhed og Omsorg. Det er lærende læsning, som helt sikkert er nyttig, nu hvor der skal træffes beslutning om harmonisering og besparelser. I dag løb jeg købstadsløb i Skjern. 10 sekunder hurtigere ned sidste år! - Så det går fremad.
31. maj
"Stop op dag" i sundhed- og socialudvalget. Nu begynder der at komme mere klarhed over de opgaver vi i udvalget kommer til at løse. Så nu begynder den svære prioritering. Jeg håber, at det meget konstruktive samarbejde vi har i udvalget, kan bære os igennem denne meget svære proces. TV, Radio aviserne har kørt meget i udfordringerne med at finde forureningskilderne til surfstranden i Bork. Måtte i dag forklare, at der er nogle politiker der ikke helt har forstået problematikken. Se og hør her.
29. maj
Et træls og ikke særlig konstruktivt møde med amtets teknik- og miljøudvalg. Badevandskvaliteten ved surfstranden i Bork var årsag til mødet. Amtet er rimelig sikker på, hvor forureningskilden skal findes. Det er jeg ikke. Rådgivningsfirmaet COWI har nogle helt andre teorier, end dem amtet har. Jeg mener, det er vigtigt, at vi finder forureningskilden før vi agerer. Bedre blev mødet ikke af, at nogle af vore udvalgsmedlemmer mente at de vidste - mod bedre vidende - hvor forureningskilden er. Det var så betydelig mere konstruktivt, at være til en sundhedskonference i Viborg. Her blev det gjort meget klart, at at kommunerne og regionen skal samarbejde, hvis vi skal gøre visionen om verdens bedste sundhedsvæsen til virkelighed. Sundhedscentret i Tarm og samarbejdet med de praktiserende læger blev i øvrigt meget pænt omtalt.
24. maj
Er ved at træde i karakter. Dejligt at være til Kommunekontaktrådsmøde, hvor der i S gruppen er stor opbakning til den socialdemokratiske kritik, der har været af VK regeringen for at udsulte kommunerne. Venstres medlemmer i KL, er tilsyneladende diggende lammehaler til regeringen og de tør derfor ikke være kritiske overfor den. Til møde med kiropraktorer, som vil fortælle mig, at de også gerne ville bidrage med deres viden til en sundere befolkning i Ringkøbing-Skjern. De har helt sikkert noget at byde på og skal derfor være med.
22. maj
Sammenlægningsudvalgmøde. Nu begynder der for alvor at komme mere debat på disse møder. Dejligt - det har været en noget tam affære indtil nu. Mødet varede 2½ time - men der var også rigtig meget og god debat. Vi fik åbnet for dagsordener og referater, så offentligheden nu for alvor kan følge med. Der har til dato været en miforstået lukkethed om vores arbejde. Det kan hverken vi eller borgerne være tjent med. Egvad får famøst nok lov til at smide 350000 kr. ud ad vinduet. SLU godkendte at kommunen bruger penge på at erhverve jord fremfor mageskifte. Dermed slutter farcen om Høje Sande i denne omgang.
18. og 19. maj
Årsmøde for social- og sundhedsudvalg i Ålborg. Et virkelig spændende årsmøde, hvor der blev sat fokus på de udfordringer, vi står overfor i de nye kommuner. Der var meget fokus på opgaven med overtagelse af voksenhandicap og socialpsykiatri. Vi skal løse den opgave mindst ligeså godt som amterne har gjort, nu, hvor vi har sagt ja til at ville overtage den. Ellers skulle vi have ladet regionen om det. Sundhedsorådet var igen i fokus. Glædeligt, at det nu er de forebyggende vinde der blæser - fremfor at helbrede, når skadet er sket.
15. maj
Overvældende interesse. Mere end 200 var mødt til informationsmødet på Bechs Hotel. Det er dejligt at mærke den store interesse der er for centret. Lige nu kan hele opbygningsprocessen godt se uoverskuelig ud. Men gode kræfter er allerede ansat og forhandlinger med andre aktører, ser meget lovende ud. Så jeg er overbevist om, at de store ambitioner vi har med centret nok skal blive opfyldt. Du kan læse mit indlæg her
9. maj
Institut for Folkesundhed havde slæbt mig til skafottet. Jeg blev interviewet om det kommende sundhedscentret i Tarm. Jeg skulle give udtryk for mine forventninger til sundhedscentret. Et spændende møde med instituttet, som har til opgave at følge de sundhedscentre, der har fået støtte fra ministeriet. Derefter til møde med praktiserende læger om status på deres indflytning i sundhedscentret. Besøg af landsformanden for frivilllig socialt arbejde. Et rigtig godt møde, hvor der blev udvekslet erfaringer om det frivillige arbejde og ikke mindst udvekslet forventninger til den nye kommune. Til kommunalbestyrelsesmøde, hvor bl.a. et flertal vedtog at luske et køb af området til Vikingehavnene igennem. Mødet bar iøvrigt tydeligt præg af at det lakker mod enden. Stemning er noget løssluppen - det samme er engagementet. I dag fik jeg en spændende invitation til at holde Sankt Hans talen i Vedersø, hvilket jeg takkede ja til.
8. maj
Debatten om åbne og lukkede dagsordener i Ringkøbing-Skjern Kommune ender rigtig. Der bliver efter SLU mødet den 22. maj vedtaget åbne dagsordener og referater. Det falder helt i tråd med S- gruppens i indstilling. Gruppemødet i S Egvad var præget af sagen om køb af grunden til udvidelse af Vikingemuseet. Der er gået ren "Farum" i den sag. Bormesteren tror tilsyneladenede, at man kan orientere sig til en bevilling på 325.000 kr. Det går ikke med min stemme.
4. maj
Temamøde i Sammenlægningsudvalget om forsyningsområdet: Affald, vand, varme,el. I disse privatiseringstider var det dejlig at opleve, at der er overvejende holdning til at kommunen skal have hånd i hanke med, hvad der foregår. præcis som vi socialdemokrater ønsker det.. Ellers går debatten i dag meget på åbenhed og lukkethed i underudvalgenes arbejde. Jeg er tilhænger af stor åbenhed, så borgerne er informeret og kan følge med, hvad der sker. Jeg mener, at vi som politiker skal være og er dygtige nok til håndtere pressen i denne omstillingsproces.Også selvom det kan være store og meget svære beslutninger der skal træffes.
2. og 3. maj
Fra ide til virkelighed. En veltilrettelagt konference i Kolding om kommunernes udfordringer på teknik- og miljøområdet. Det er store udfordringer og et stort ansvar man overtager fra amterne. Spørgsmålet om kommunerne nu også kan klare disse udfordringer blev stillet flere gange. Selvfølgelig kan vi det og kan vi ikke, kan vi være sikre på at staten vil være der med det samme. Miljøministeren gjorde det klart, at kommerne ikke bare kunne skalte og valte med miljøet for at skabe vækst. F.eks ved at lave Ringkøbing Fjord om til Gardarsøen. Landsplanen, men også den regionale udviklingsplan, vil holde os i rimelig stramme tøjler - og godt for det.
1. maj
Fed første maj fest i Laugesens Have i VIdebæk. En nyskabelse der blev en succes. Der har godt nok været en del debat om det betimelige i, at invitere en Venstremand med som taler. Men, er vi ikke istand til at argumentere overfor vore politiske modstandere - ja, så har vi vel ingen berettigelse. Desværre var den kommende borgmester ikke så klar i mælet, hvad angik de liberale mærkesager, som f.eks. nedprioriteringen af velfærdssamfundet. Det ville sikkert have givet anledning til en del debat, hvis den liberale holdning var blevet luftet noget mere. Arrangørerne fortjener ros for nytænkningen af 1. maj. Der var god debat, god underholdning, god stemning og mindst 500 til arrangementet. Det fortjener en gentagelse.
27. - 28. april 2006
Svin stoppede miljøministeren. Hun skulle have deltaget i en konference i Fredericia om affaldssektorens fremtid, men blev forhindret, fordi en lastbil fyldt med svin væltede på motorvejen ved Odense. Underligt, at ministerbilen ikke kunne finde en alternativ rute, når det nu er en kendsgerning, at svinene slap ud før hun kørte fra København. Øvrige borgerlige politikere glimerede også ved deres fravær. De privatiseringshungrende politiker havde formentilig heller ikke lyst til at blive konfronteret med den kendsgerning, at Danmark har Europas billigste og mest effektive affaldssysyem! Og så er det endda det offentlige der styrer det! Det vil de borgerlige politikere nu have privatiseret. Ikke ud fra sund fornuft, men af idelogiske grunde. Herligt at opleve borgerlige kommunalpolitiker, der tog kraftig afstand fra tanken om privatisering og direkte håne såvel minister som andre borgerlige MF'ere.
25. april 2006
Til bestyrelsesmøde i ESØ. Et velfungerende affaldsselskab, som bør være grundlaget i Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde kommune. Dermed kan selskabet blive en reel modspiller til de store private aktører, som regeringen ønsker skal klare fremtidige affaldsopgaver. Det bliver ikke til gavn får borgerne, hvis der kommer øget privatisering. Men som bekendt vægter idiologi højere end sund fornuft for den nuværende regering, så det kan blive op ad bakke. Mødet i teknik- og miljøudvalget var præget af dårligt badevand i Ringkøbing Fjord. Vi har nu sat alt energi ind på, at opspore forureningskilderne. Det sker i samarbejde med COWI og Holmsland kommune. Vi skal sikre rent badevand i fjorden - alt andet vil være en katastrofe for turistudviklingen i kommunen.
24. april 2006
Temadag om sampil og inddragelse af borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune. En spændende dag med gode indlæg fra et par studerende fra Århus Universitet og formanden for landdistrikterne. For at skabe sammenhæng og samhørighed i vores nye store kommune, er det vigtig, at borgerne får mulighed for at blive hørt. Borgeren skal hurtigt kunne komme i kontakt med politikerne. Det kan f.eks gøres ved, at oprette et internet baseret debatforum. Vi er ikke så vant til denne debatform her i det vestjyske, men andre har gode erfaringer med den - så, hvorfor ikke ligeså tage ved lære af dem.
20. april 2006
En lang og meget koncentreret dag. Efter arbejdet på skolen tog jeg hul på 4 møder i Ringkøbing - alle i forbindelse med Ringkøbing-Skjern Kommune. I Sundhed og socialudvalget havde vi besøg af lederen af alkoholbehandlingen i Ringkøbing Amt. Vi overtager opgaven fra 2007. Der er og bliver desværre meget at tage fat på, fordi flere og flere yngre løber ind i problemer med at styre alkoholforbruget. De indledende øvelser til budgetlægningen blev gjort. Det bliver en stor udfordring at få budgettet til at nå sammen. Men jeg håber, at vi kan få skabt så meget luft i budgettet, at der også bliver et råderum til nytænkning og udvikling af området. På Sammenlægningsudvalgsmødet var der størst debat om en svarskivelse til Landsplanredegørelsen. Efter Regeringens opfattelse skal vi være en afviklingsområde, hvor der blot skal skabes adgang til "stilhedens rum". Det er vi selvfølgelig ikke enig i. Derfor blev vi også enige om en svarskivelse, der i den grad tager til genmæle. Vi blev præsenteret for vores nye byvåben - et spændende og flot udkast fra Vestjysk Marketing og Ørskov Gruppen, som nu skal viderebearbejdes.
19. april 2006
Socialdemokratisk region. Herligt at være sammen med øvrige kommunale gruppeformænd i Region Midtjylland. Der blev bl.a. diskuteret sundhedspolitik, hvor regionenes udvalgsformand løftede sløret for nogle af regionens pejlemærker i sundhedspoltikken. To meget positive pejlemærker står klar. For det første, at man vil bruge regionenes egne sygehuse fremfor privathospitalerne. For det andet, at man har et særdelses godt øje til det Sundhedscenter vi er ved at etablere i Tarm. Jeg vil her kunne hente god støtte til at Sundhedscentret i Tarm bliver en succes. Sådan en aften gør det knap så meget, at man skal køre hjem fra Silkeborg i silende regnvejr.
17. og 18. april 2006
Slut med påskeferien og hvilken afslutning. Var til Skjern Operaen. Opera er ellers ikke lige min kop te, men jeg overgav mig med denne fantastisk flotte forestilling. Der er lavet en imponerende stykke arbejde, med flotte kulisser, engageret dygtige sangere og mange lokale borgere, er på fornem vis med i forestillingen enten på eller bagved scenen. I dag til møde med Støtteforeningen for Tarm Sygehus. Et rigtig godt og konstruktivt møde, hvor udsigten for Tarm Sygehus' fremtid blev diskuteret. Der blev luftet en del frustrationer over amtets sygehuspolitik gennem de senere år. Det er forståeligt nok, for det er blevet til en hel del skuffelser og brudte løfter. Dejligt, at der blev taget positivt mod planerne om et Sundhedscenter. Der må vi bare ikke skuffe - det skal blive en succes!
5. - 8. april 2006
En indvandrer som havde et af de "bedre" job. Foto Niels Rasmussen
Politik spæder vidt. Den ene dag handler det om de "bløde menneskelige værdier" - den næste om, hvordan vi kommer af med vores affald - gennem mest mulig genbrug. Jeg var på en rigtig god tur til Tyskland for at se på, hvordan de griber affaldsbehandlingen an der. Noget af det mest tankevækkende ved turen, var den måde de behandler indvandre på. Vi besøgte et privat firma, hvor man havde sat nogle afrikaner til at sortere skald under usle arbejdsmilljømæssige forhold. Godt vi har fagforeningerne og nogle skrappe regler for den slags i Danmark. Der blev også tid til et besøg i Polen, hvor vi så på Hitlers underjordiske militæranlæg. Imponerende ingeniørarbejde til et uhyggligt afstumpet formål.
4. april 2006
På institutionsbesøg hele dagen. Det var en rigtig god oplevelse at komme rundt og besøge nogle af de mange institutioner, som Sundhed- og socialudvalget får ansvar for. Institutionerne spænder meget bredt. Der er institutioner for misbrugere, hadicappede, ældre. Vi mødte også engagerede frivillige, som helt sikkert bliver et godt supplement til de tilbud vi som kommune giver. Besøg på det nye sundhedscenter i Tarm var rigtig godt. Alle medlemmer fik et grundigt indblik i, hvad det kommer til at handle om. Alt i alt en meget god og veltilrettelagt dag, som satte mange tanker i gang om, hvordan vi kan gøre Ringkøbing-Skjern til en bedre kommune for de der har brug for hjælp.
3. april 2006
Paneldebat om uddannelsespolitikken i de nye kommuner. Jeg deltog i en debat om emnet på et møde i Viborg. I panelet deltog MF'er, regionsmedlemmer og repræsentanter fra LO og AOF. Der var enighed om, at uddannelse og efteruddannelse, er midlet til at bevare og udbygge det velfærdssamfund vi har i dag. Folkeskolen fik en del høvl. Noget af kritikken er helt berettiget. Men, når man er af den opfattelse at test, er midlet til løse problemerne siger jeg fra. Det gjorde jeg så. Jeg sagde, at bedre uddannelse af lærere, bedre pædagogisk ledelse og et større engagemnet fra forældre og eleverne var en bedre vej til et højere niveau i folkeskolen. Der blev helt rigtig gjort opmærksom på, at folkeoplysning er ved helt at forsvinde.
30. marts 2006
Til konference i Odense om styring af Sundhed- og Socialområdet. Styrelsen for Social Service, har udarbejdet en "Redskabskasse" til at styre området. Et virkeligt godt redskab, som jeg vil forsøge at få implementeret i Ringkøbing-Skjern Kommune. Ved at bruge dette redskab, håber jeg, at vi i højere grad kommer til træffe beslutninger udfra faktuelle oplysninger og ikke ud fra, hvad vi "tror" er gældende. Redskabet giver også anvisninger på, hvordan vi i bedre grad end idag kan lede og styre området. Det vigtigste element i "Redskabskassen" er, at den animerer alle politikere til at være engageret i beslutningprocessen. Ikke noget med rammebesparelser/-udvidelser. Nej, der skal tages konkret stilling til, hvor det skal ske. Dermed kan man som politiker ikke flygte fra ubehagelige nedskæringer - men må tage medansvar for det.
29. marts 2006
Vi har kæmpet hårdt for at få lov til at bygge Skjern å centret. Planloven har lagt en hindring i vejen. I dag var jeg til en konference om "Planlægning og detailhandel" i København. Der er tilsyneladende ikke udsigt til, at der vil ske de store ændringer med loven, så Skjern å centret bliver måske ikke til noget i den udformning det var tænkt. Fra København til Ringkøbing. Medlemsmøde med socialdemokrater. Byrådsgruppen var inviteret. Det var dejligt at møde socialdemokrater med lyst til at debattere lokale emner. Vi havde en rigtig god aften.
28. marts 2006
Opfølgning på gårsdagens budgetmøde i økonomi og forretningsudvalget. Stor enighed om, at nødvendige beslutninger om strukturtilpasning skal træffes og meldes ud snarest. Det passer meget godt ind i vores holdning og udmeldinger. Grundskyld og skatteprocenter skal også harmoniseres. Vi har hele tiden gået efter en så høj grundskyld som muligt til gavn for lokale borgere, som vil få en lavere personskat. Det ønske får vi også opfyldt, idet grundskyldspromillen bliver sat til 20. Den beslutning må have givet en del kvaler i den borgerlige lejr. Var til det sidste kredsrepræsentantskabsmøde i Skjern Kredsen. Kredsen nedlægges nu og dermed er det slut med at være folketingskandidat fra 1. januar 2007. Det har været en god tid med mange midlertidige perioder som MF'er. En tid, som har givet mange spændende oplevelser og anledninger til at møde mange spændende mennesker.
27. marts 2006
Budgetmøde. Det lyder kedeligt, men var det bestemt ikke. De første indikationer om, hvor vi står økonomisk i Ringkøbing-Skjern Kommune, kom idag frem i lyset. Der er helt sikkert en stor opgave at løse. Men, har vi mod til at træffe de nødvendige beslutninger, kan vi skabe en kommune, der bliver attraktiv at flytte til. Dermed kan vi skabe et skattegrundlag, som gør det sjovere at prioritere. Nu er bolden for alvor givet op til de politiske prioriteringer.
22. marts 2006
Stor dag. Jeg løb ca. 14 km. Hvad har det med politik at gøre? Jo, den 29 april markeres sundhedscentret med et maratonløb. Den løber jeg dog ikke. Men jeg løber en distance på 14,7 km. En politisk markering af, at jeg som formand for sundhedsudvalget også gør noget ved sundhed i praksis. Møde med grundejerforeningerne i sommehusområderne. Som sædvanlig et godt og konstruktivt møde. Desværre var det sidste gang, men forhåbentlig kommer disse møder også til at fungere i den nye kommune.
21. marts 2006
En rigtig politisk dag. 4 møder med vidt forskelligt indhold. Møde med direktion og formænd i Egvad Kommune, hvor der blev drøftet regnskab for 2005. Heldigvis ser det ud til, at vi er kommet ud af året med et rigtig godt resultat. Møde om sundhedscentret med amtsborgmester og regionsformand. Forhåbentlig munder mødet ud i at regionen bliver aktivt medvirkende til at sundhedscentret kommer op i det rigtige gear fra starten. Møde med grundejerforeningerne i Tarm. Et godt og konstruktivt møde, hvor vi sammen fik set på, hvordan vi kan gøre Tarm til et bedre sted at bo. Det blev det sidste møde inden vi kommer i den nye kommune. Ældre Sagen i Ringkøbing/Holmsland havde inviteret mig ud og fortælle lidt om, hvad jeg er for en størrelse. De ville gerne høre om mennesket bag den politiske facade. Det var en rigtig god oplevelse og jeg mødte mange nye ansigter. Vi fik også drøftet de mange udfordringer, vi står overfor i den nye kommune.
20. marts 2006
Til møde i Teknik- og miljøudvalget. Selvom kommunen er under afvikling, er der fortsat meningsfulde opgaver at tage vare på i udvalget. I dag drøftede vi en nødvendig indsats for finde forureningskilden til det dårlige badevand på surfstranden i Bork. Alle sejl sættes til for at finde kilderne. Der er formentlig flere årsager til forureningen. Forskønnelsen af Skjernvej - sidste etape blev godkendt og sendes nu i høring blandt lodsejerne på Skjernvej eller Åboulevarden, som den nu kommer til at hedde. Gruppemøde i S Ringkøbing-Skjern. Dagsorden og emnerne til temamødet SLU på torsdag blev drøftet. Det vender jeg tilbage med torsdag. Men herligt er det at være til møde i den gruppe. Ud over den seriøse og saglige snak er der en fantastisk stemning og et rigtig godt sammenhold i gruppen.
18. marts 2006
Var til Danmarks største afdansningsbal i Ålborg. Kommunernes Landsforening afholdte deres årlige delegeretmøde, som var det sidste for de 271 gamle kommuner. Det var en god oplevelse. Især, fordi utifredsheden med Lars Løkke og Thor Pedersen kom så markant til udtryk også fra V og K medlemmer. Lars Løkke holdt en meget provokerende tale, som udråbte os kommunalpolitikere som "ynkere og klynkere", der ikke er istand til at løse velfærdsopgaverne. Han fik heldigvis klar svar på tiltale fra rigtig mange. Mødet var også en god oplevelse, fordi vi havde et rigtig godt S gruppemøde. Vi fik mobiliseret en gejst til at gå imod den øgede tendens til mere statsstyring og "udlicitering for enhver pris" holdning
14. marts 2006
Kommunalbestyrelsesmødet var fyldt med regnskaber og årsredegørelser for anlægsaktiviteter. Det tog ikke lang tid at køre dem igennem. Mageskiftet med Høje Sande og museumsprojektet i Bork blev eneste debat emne. Der blev indgået et kompromis om, at der skal være en sikker aftale med staten om køb eller mageskifte med andet end Høje Sande på kommunalbestyrelsens juni møde. Ellers er det Høje Sande der mageskiftes med. Det tror jeg også, der vil være et flertal for.
13. marts 2006
Sundhed og socialudvalget havde sit første møde i dag. Et rigtig godt møde og en god start for udvalgsarbejdet i det nye byråd. Der er en rigtig god stemning i udvalget og en indstilling om at finde løsninger fremfor barrierer. De vigtigste opgaver for udvalget bliver at få driften af sundhedscentret i gang og få formuleret politikken på de områder vi har ansvaret for. Det bliver et fantastisk spændende arbejde som jeg ser meget frem til.
10. marts 2006
Kanon konference på Christiansborg om Sundhed. Jeg var til en meget spændende konference om de udfordringer vi står overfor på sundhedsområdet. Dansk Sygeplejeråd offentliggjorde deres forslag til en national handleplan på sundhedsområdet. Det blev bl.a. oplyst at 35.000 borgere i en kommune på 50.000 indbyggere lider af en eller anden form for "sundhedsskavank". Det i sig selv giver anledning til, at sundhed og forebyggelse kommer meget højt op på den politiske dagsorden i Ringkøbing-Skjern kommune. Vi får nu hovedansvaret for sundhedsområdet - også økonomisk. Derfor vil det være dumt ikke at prioritere dette område endda meget højt.
9. marts 2006
Havneudvidelsen i Bork starter nu. Jeg var til informationsmøde med interessenter i Bork området. På mødet blev de endelige planer fremlagt. Det bliver godt, når havnen står færdig senest til Sankt Hans. Der vil naturligvis være nogle gener for brugerne af havnen i byggeperioden. Selvom om nogle havde svært ved at acceptere, at der bliver nogle gener i byggeperioden - må de altså affinde sig med det.
8. marts 2006
Sidste ordinære generalforsamling i den socialdemokratiske partiforeningen i Tarm. Der bliver formentlig dannet en ny partiforeningen, som kommer til at dække den nye Ringkøbing-Skjern Kommune. Vemodigt, men en nødvendig beslutning. Det er som i så mange andre foreninger svært at finde bestyrelsesmedlemmer, der vil gøre en aktiv indsats. Jeg håber, at der bliver dannet en partiforening, hvor der vil blive lavet betydelig flere arrangementer for medlemmerne.
7. marts 2006
I dag fik jeg overdraget formandsposten for det kommende sundhedscenter. Det bliver en meget stor og spændende udfordring. Der er helt sikkert lavet et meget stort forarbejde, hvor der skaffet mange penge fra stat og amt til at skabe gode rammer. Nu skal der fyldes noget i rammerne og der skal laves en fornuftig og økonomisk drift af centret . Jeg vil arbejde for, at vi får et aktivt, udviklingsorienteret og udadvendt sundhedscenter med mange forskellige aktører.
6. marts 2006
Vestas var vært ved en besigtigelsestur til Nordvestjylland. Her er der opstillet møller der mere end 100 meter høje. Jeg var inviteret på denne tur, fordi der er planer om at opstille 3 150 meter høje møller mellem Hemmet og Sdr.Vium. Der er igangsat en protest kampagne mod møllerne i området. Jeg mener, at det er en god ide at få opstillet de 3 møller. Fordi, der vil blive taget 11 ikke rentable møller ned i Skjern å dalen, samtidig med at de nye møller vil give betydelig mere miljørigtig strøm end de gamle. Så er der også lige det argument, at Vestas er en lokal virksomhed, som jeg mener vi bør bakke meget op om. Møllerne overholder til fulde alle krav mht. støj og skygge refleksioner. Turen bekræftede mig i, at det er rigtigt at få møllerne opstillet.
4. marts 2006
TV midtvest var her i dag for at lave et interview om forurening af badevandet ved surfstranden i Bork. Se indslaget her. Det vil være en katastrofe, hvis der igen i 2006 bliver målt for højt indhold af e- coli bakterier. Bork Havn er en turist magnet for området og et badeforbud vil formentlig skræmme mange væk. Paradoksalt nok er badestranden 200 meter længere mod nord så ren, at den er berettiget til Blå Flag.
2. marts 2006
Endnu et vellykket og konstruktivt visionsseminar i Sammenlægningsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune. Der blev stukket linier ud for arbejdet i underudvalgene. Vi formulerede politiske pejlemærker indefor børne- og familieområdet, sundhed og ældre og beskæftigelsesområdet. Nu begynder det mere jordnære arbejde for alvor. Dejligt at mærke entusiasmen og "gå på mod" hos udvalgsmedlemmerne i Sundhed og Social. På mødet fik de politiske grupperinger lejlighed til at lufte forskellene i de politiske holdninger.... Der bliver helt sikkert mange spændende diskussioner i de kommende år. Holdninger der skal bøjes mod hinanden, så vi kan komme derudaf.
27. februar 2006
Venstre i Hoven havde bud mig med til deres generalforsamling. En rigtig god aften med en meget livlig debat. Jeg var blevet bedt om at tale om de udfordringer, vi står over i Ringkøbing-Skjern Kommune. Naturligvis ville de også lige høre min holdning til Hoven Skole, som er en af de allermindste i den nye kommune. Jeg kunne naturligvis ikke give nogen garanti for, at den vil blive bevaret. Jeg har forståelse for deres argumenter om, at de ligger yderst i kommunen. Hvis der skal ændres noget i Hoven, kunne de jo bevare børnepasning og evt. første afdeling af den 3-delte skole.
24. og 25. februar 2006
Kanon god og givtigt gruppemøde i Vedersø. I den socialdemokratiske gruppe fik vi for alvor kridtet banen op til de kommende 4 års arbejde i kommunalbestyrelsen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi kommer til at sidde noget alene i udvalgene. Derfor er det vigtigt, at vi får aftalt spilleregler, informationsstrategi og hvordan vi får koordineret det hele, så vi fremstår som og er et meget markant og konstruktivt parti. Vi var enige om at tage udgangspunkt i de lokale problemstillinger og se bort fra den "turbulens" vores parti er ude i på landsplan.
23. februar 2006
Spændende temadrøftelser i Sammenlægningsudvalget om Sundhedscentret og Skjern å Nationalpark. Sundhedscentret bliver "nerven" i sundhedsarbejdet i den nye kommune. Der er potentiale i sundhedscentret til, at der kan skabes en spændende og udviklingsorienteret institution. Skjern å projektet blev gennemgået og drøftet. Også her er der store muligheder for kommunen, hvis Skjern å bliver udpeget til nationalpark område. På mødet kom det frem, at der er nogle, der mener, at landbrugserhvervet skal have særstatus og vetoret. Det er og bliver beskæmmende for udviklingen i kommunen, hvis der bliver sådan.
21. februar 2006
Et godt og særdeles konstruktivt møde med privat praktiserende fysioterapeuter. De er naturligvis også usikre på, hvilke konsekvenser struktur reformen får for deres praksis. Vi fik udvekslede synspunkter og jeg fik en del at vide om deres tanker til et fremtidigt samarbejde. Jeg vil arbejde for, at der kommer et samarbejde i stand mellem private og offentlig ansatte fysioterapeuter. Det vil give en stærk og fleksibel fysioterapi til gavn for borgerne og samtidig være et godt og stærkt bolværk mod store koncerner, der også her maser på, for at komme ind på markedet. I øvrigt godt støttet af den borgelige regering, der netop i denne tid sprøjter den ene pjece ud efter den anden om udliciteringens "fortræffeligheder"!? Underligt, at de kommer netop nu, hvor vi skal til at træffe beslutninger om den fremtidige opgaveløsning i kommunen.
20. februar 2006
Sikke stikpiller jeg fik i dag. Der blev afleveret underskrifter mod kommunens mageskifte af Høje Sande. Godt 800 har skrevet under på protesten. Under afleveringen blev der flere gange hentydet til, at jeg havde kaldt det: "en lille gruppe højtråbende", der protesterer mod mageskiftet. Det mener jeg fortsat, at det er. Selvom det er mange underskrifter der samlet, er det formentlig ikke sket under objektive kriterier. Jeg mener fortsat ikke at det kan ikke være rigtigt, at kommunen, som offentlig myndighed, skal ud og investere måske flere hunderede tusinde kroner, for at tilgodese en lille selvbestaltet "jægerloge". Endnu engang måtte Skov- og naturstyrelsen lægge ryg til helt urimelige beskyldninger om magt- og herskersyge - og det på baggrund at selvbestaltede myter, som jeg også blev indrullet i. Kan man ikke argumentere ud fra faktiske og saglige kendsgerninger, kan man jo bare skabe nogle myter. Det var præcis det der også skete, da vi skulle have gennemført Skjern å projektet. I dag kan alle se, at den samme gruppe borgere også dengang var galt afmacheret. Det værste der kan ske i sagen nu, er at et flertal forhaler sagen så meget, at museets udvidelse af Vikingehavnen i Bork kuldsejler.
11. februar 2006
Muhammed tegningerne var genstand for en hel times landspolitisk debat på Radio Aadalen. Tegningerne er desværre ved at dele Danmark i to. Det viser den seneste meningsmåling. Ærgeligt, at der er ved at gå religion i dansk politik og at Dansk Folkeparti høster stemmer ved ikke at foretage sig noget. Tankevækkende og bekymrende at fundementalistiske religiøse leder, så let, kan skabe en krise i et demokratisk samfund.
9. og 10. februar
Så kom organisationen på plads i Ringkøbing-Skjern Kommunen. Vi fik på et to dages seminar styr på de principper den nye kommune skal styres efter. Vi fik defineret og diskuteret begreberne: Værdibaseret ledelse - Den lærende organisation osv., så vi er enige om betydningen af begreberne. Nu er det så op til direktionen og fagcheferne at få ført intentionerne ud i hele organisationen. Seminaret var en god anledning til, at vi politiker fik lært hinanden bedre at kende. Det lykkedes ganske godt og jeg tror, at vi vil få et rigtig godt samarbejde i de kommende 4 år.
8. februar 2006
Spændende konference i Nyborg om liberalisering i affaldssektoren. Underligt at regeringen har så travlt med liberalisere affalsområdet, især nu når Danmark har den suverænt mest effektive og billigste affaldssektor i Europa. Nå, men de skal jo tilgodese vennerne i det private erhvervsliv. Så er det nærmest ligegyldgt, at vi som borgere kommer til at betale mere i brugerbetaling. Vi har jo skattestop - ikke?
7. februar 2006
Til møde med direktionen i Egvad Kommune. Meget af mødet gik med at drøfte overdragelse af opgaver til Ringkøbing-Skjern Kommune. Således kommer der nu fart på overdragelsen af sundhedscentret. En opgave jeg får som formand for sundhedsudvalget. Det bliver en stor udfordring, som jeg glæder mig meget til. Kommunalbestyrelsesmødet var endnu en gang afvikling. På det lukkede møde var sagen om salg af jord ved Engdraget. En sag der har fyldt en del i pressen, fordi nogle grundejere har været inde og regulere i amtets og kommunens terræn uden tilladelse. De ønsker nu at købe jorden, fordi de ikke ønsker en sti placeret der. Pris ca. 650.000 kr. Spændende om de vil give det - og hvis ikke, skal de så reetablere terrænet?
6. februar 2006
ESØ i et vadested. Til bestyrelsesmøde i affaldsselskabet ESØ. Ingen kender affaldsselskabets skæbne i forbindelse med kommunereformen. Forhåbentlig, kommer dette velfungerende selskab til at køre videre som affaldsselskab for Ny Varde og Ringkøbing-Skjern Kommune. Jeg var i Silkeborg, hvor jeg deltog i et møde om kommunernes økonomi og nye valgkredse til folketingsvalg. Pia Gjellerup skulle også have deltaget, men blev stoppet af snekaos i Kastrup. Det kunne have været dejligt med noget Christiansborg information om begge emner. Alligevel fik vi en ganske sigende debat især om inddeling af valgkredse. Nu ser det omsider ud til, at vi i det vestjyske får en kreds der bliver så stor, at den kan give valg til en socialdemokrat. Tankevækkende at lytte til dem fra de store byer klynke over, at de nu skal deles op i mindre og dermed usikre kredse. Så kan de også lære det!
2. februar 2006
Mange bemærkninger om det personlige interview i Dagbladet - læs den her - og vindmølledebatten i Sdr.Vium. Var til et spændende visionsseminar for Ringkøbing-Skjern Kommune på Bundgaards Hotel i Borris. Her fik vi mulighed for at komme tættere på hinandens holdninger. Pt. er det meget samklang. Det kunne være dejligt, om der også er det, når vi skal til at træffe de svære beslutninger. I øvrigt et godt og veltilrettelagt seminar.
1. februar 2006
Det første møde i forretningsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi skulle prioritere anlægsprojekter. Hertil var økonomiudvalgene i de eksisterende kommuner indkaldt, således de kunne fortælle om planlagte anlægsprojekter. Det blev et godt møde, som afklarede, hvilke projekter der måske skal sættes på "stand by". Derefter møde med ledelsen af voksenhandicap og psykiatri forvaltningen. Et oplæg til organisation blev drøftet. Det ser meget fornuftigt ud og vil blive forlagt sammenlægningsudvalget til velvillig behandling.
31. januar 2006
En herlig politisk dag. Startede i Viborg, hvor jeg var til stiftende møde i KommuneKontaktRådet. Helt som ventet, blev det en venstremand der blev formand. Vores ønske om en bred konstituering blev blot mødt med overbærende skuldretræk. Derefter til møde om kultur- og oplevelsesøkonomi i Egvad Kommune. Herlig proces vi er igang med. En proces, som helt sikkert vil gøre Egvad til et meget mere spændende sted at bo. Vindmøller kan sætte sindene i kog, i hvert fald, hvis man skal have dem som nabo. Det gjorde møllerne også i Sdr.Vium her til aften. Jeg var inviteret til et borgermøde. Det er ikke hver dag man bliver kaldt en skurk. Men, som jeg sagde til dem: " Jeg er ikke bange for at stå til ansvar for mine holdninger". Værre er det, når politiker ikke tør det. I aften glimrede amtets repræsentant (igen) ved sit fravær.
30. januar 2006
Ældrerådet i Ringkøbing-Skjern havde budt til møde. Det var et godt og konstruktivt møde, hvor vi fik udvekslet synspunkter om den kommende ældrepolitik i kommunen. Ingen tvivl om at ældrerådet bliver en god og nødvendig samarbejdspartner, når der skal træffes beslutninger på ældreområdet. Videre til møde i Viborg, hvor socialdemokratiske medlemmer af kommunekontaktrådet var samlet for første gang. Det er et godt og nyttigt forum jeg er blevet medlem af her. Vi fik udvekslet en del erfaringer om vores politiske modpol. Det viser sig tilsyneladende, også på regionplan, at Venstre siger et og gør så det stik modsatte. Jo, Venstre ved du fortsat ikke, hvor du har.
26. januar 2006
Selvom man er ung, vejer for meget og ikke har noget arbejde skal man have en chance for en ordentlig tilværelse. Jeg var inviteret til et møde på Vedersø Klithotel, hvor vi drøftede muligheder for at hjælpe disse unge igang, så de kan få et ordenlig liv. Der er spændende perspektiver i det projekt, som fortjener alt mulig opbakning. Videre til møde i sammenlægningsudvalget, hvor der nu begynder at komme sager, der giver anledning til skarpe politiske prioriteringer. Det er endnu noget usikkkert, hvor vi i sammenlægningudvalget har hinanden. Så det bliver nogle spændende temamøder og visionsseminarer, vi skal have i den nærmeste fremtid.
25. januar 2006
Et godt møde med direktør og fagchef for sundhed og ældreområdet, som jeg skal være formand for i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er et stort og nyt område for mig, så er det godt at vide, at der er kompetente chefer, der er indstillet på at lytte til de politiske signaler der kommer. Gruppemødet i aften var også godt. Jeg synes, vi har fået en rigtig god start på samarbejdet. Dejligt, at der også deltog interesserede socialdemokratiske medlemmer i mødet. De bidrog meget konstruktivt og positivt til mødet. Jeg håber, at der også fremover er medlemmer til gruppemøder. Det er nyttigt for os alle.
24. januar 2006
Én kommune - èn organisation. Til møde i socialdemokraternes koordinationsudvalg i Ringkøbing-Skjern Kommune. Efter det møde, er der meget der tyder på at partiforeningerne bliver lagt sammen til èn forening. Jeg mener, at det er en rigtig beslutning. Vi skal som parti også vise, at vi nu er èn kommune, præcis som vi gjorde det i valgkampen.
23. januar 2006
Dagbladet var hjemme hos mig i dag. De ville lave et interview som skulle være om andet end politik. Det blev til et par gode timer, hvor der blev rusket godt op i min fortid: De gode barne- og ungdomsår her på Svinget. Tiden som fod- og håndboldtræner. Årerne i Århus og Herning - og turen tilbage her til "gerningsstedet". Det bliver spændende at læse den 1. februar, hvor det vil blive bragt.
16. januar 2006
Sådan en dag føles poltik fuldstændig ligegyldigt. På udvalgsmødet, holdt vi et minuts stilhed til ære for en af mine gode kollegaer i byrådet, som desværre og alt for tidligt, afgik ved døden her i weekenden - kun 52 år. Mødet bar naturligvis meget præg af denne triste begivenhed. Udvalgsdagsordenerne begynder at pege i retning af beslutninger, som egentlig bør tages af Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi gør naturligvis, hvad vi kan for at få sat gang i nogle ting i Egvad. Jeg håber, at det lykkedes med yderligere aktiviteter ved rundkørslen nord for Tarm.
11. januar 2006
Til et rigtig godt og konstruktivt møde med de praktiserende læger i Ringkøbing-Skjern Kommune. De bliver en meget vigtig samarbejdspartner på sundhedsområdet, nu hvor vi som kommuner får hovedansvaret for sundhed. Jeg snakkede meget om det forbyggende arbejde og en samling af sundhedsområdet under et udvalg, således at der bliver trukket en rød tråd gennem hele sundhedpolitikken. En god begyndelse på det fremtidige samarbejde.
10. januar 2006
Ældre sagen havde indbudt mig til at deltage i et møde med den kommende Regionsborgmester. Han er kommet med nogle provokerende, men rigtige, synspunkter om sygehusstrukturen. Som borger, vil vi jo alle kvalitet fremfor kvantitet, når vi får brug for sygehusvæsnet. Derfor vil der i fremtiden ikke være plads til så mange sygehuse, som vi har idag. Til kommunalbestyrelsesmøde i Egvad. Det vil i det kommende år mere være en "efterretningsbestyrelse" end en kommunalbestyrelse. Der er efterhånden lagt så snævre bånd på os, at vi ikke kan manøvrere. Debat - hæftig debat -blev der på det lukkede møde. Vi står overfor, at Vikingemuseet i Bork skal udvide ganske betragteligt. Derfor skal vi bruge nogle arealer, som Skov- og naturstyrelsen ejer. Vi kan mageskifte med øen Høje Sande. Men det er der nogle "få, meget højtråbende" der ikke vil, bare fordi det er Skov- og naturstyrelsen der skal mageskiftes med. Dem mener jeg ikke, vi skal lade os stoppe af.
9. januar 2006
Urimelig behandling. Det er ikke rimeligt, at kommunerne bliver pålagt af VK regeringen, at skulle tilbagebetale 2,2 milliarder til staten. Især, når man ser på de enorme udgifter, regeringen har påført kommunerne pga. strukturen. Det var vi meget enige om på et møde i Vingsted, hvor socialdemokratiske borgmestre og gruppeformænd var samlet. Regeringen, er tilsyneladende igang med at spare sammen til yderligere skattelettelser til de velbjergede. Vi var også enige om, at det er vigtigt, at vi er og fremstår som et samlet parti, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at vinde næste folketingsvalg. Derfor blev der også aftalt, at kommunalbestyrelsesmedlemmer og MF' er i tæt dialog med hinanden.
7. januar 2006
Solidariteten sejrede. Til møde i Silkeborg om det nye kommunale Kontaktråd. Skrækscenariet var at Århus ville tage den del af pladserne de var berettiget til. Heldigvis fik vi den brede konstituering, således at 17 kommuner bliver repræsenteret i Kontaktrådet. Tak for det Århus! Dermed får jeg også plads i rådet. Det er vigtigt, for her har jeg mulighed for at skabe nye samarbjdspartnere. Som udkantskommune har vi nogle fælles problemstilliger med f.eks. Djursland. Jeg fik lavet en aftale med Norddjurs' repræsentant på mødet i Silkeborg.
5. januar 2006
Til det første rigtige møde i Sammenlægningsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune. Alle formalier som forretningorden, revisionsgange osv. kom på plads. Det springenede punkt var på det lukkede møde. Her skulle ansættelse af direktion og fagchefer ske. Der var en del debat om proceduren i ansættelsesprocessen. Jeg gav til kende, at jeg har tillid til de folk der er ansat. Så må vi løbet af det kommende år få bekræftet, om det også er de rigtige folk på de rigtige pladser.
4. januar 2006
Socialpsykiatri, er et af de nye områder jeg skal til at sætte mig ind i. Jeg var i dag til et utroligt spændende og inspirerende møde på Rosengaarden i Skjern. Jeg fik indtryk af en rigtig god institution, der formår at tage hånd om vore medmennesker, der ikke altid har det så let. Det første gruppemøde blev holdt i dag. Der var en god og konstruktiv stemning. Det håber jeg vil fortsætte. Gør det det, står vi meget styrket før næste valg.
3. januar 2006
Godt nytår. Så er det politiske arbejde begyndt igen. Det bliver helt sikkert et meget spændende politisk år, jeg går i møde. Allerede nu, er der mange invitationer og forespørgsler om jeg vil deltage i forskellige arrangementer. I dag, har jeg været til møde i Viborg, for at forhandle en løsning om fordeling af pladser i Kommunekontaktrådet. Heldigvis ser det ud til, at vi laver en bred konstituering, hvilket betyder, at vi i den vestlige del af Jylland også bliver godt repræsenteret. Det er en flot gestus af østjyderne. Det var dem, der suverænt trak flest stemmer til partiet. Jeg nåede lige hjem, så jeg kunne nå at se 2. halvleg af kampen mellem Skjerns nuværende ligahold og et Skjern All Star hold. Det var underholdende.