Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Valg 2005 / Tv og aviser
 

Se Niels Rasmussen som landmand her

Om udbygning af A11 til motortrafikvej her

Lad os få Frank Jensen som formand
Ringkjøbing Amts Dagblad 09 februar 2005, 1 . sektion side 5

Det blev ikke til en plads i folketinget til Niels Rasmussen i denne valgrunde. Han peger på Frank Jensen som ny leder af Socialdemokraterne

Af Jesper Lemming
Det blev ikke til en plads i folketinget til Niels Rasmussen i denne valgrunde. Han peger på Frank Jensen som ny leder af Socialdemokraterne
TARM: Håbet var grønt, men det blev ikke til en plads i folketinget i denne omgang for socialdemokraten Niels Rasmussen fra Tarm.
Med Poul Nyrup ude af billedet var der ellers skabt en reel chance for, at Niels Rasmussen ville kunne samle et stort nok antal personlige stemmer i denne valgrunde.
- Jeg kom ikke ind, men jeg har en god samvittighed. Jeg har gjort, hvad jeg kunne for at markere mig de sidste tre år, siger Niels Rasmussen.
Han er ked af Socialdemokratiets store tilbagegang og det faktum, at det ikke lykkedes for oppositionen at skabe bare en smule kamp om magten.

Jensen er god

Beskeden om at Mogens Lykketoft træder tilbage, vækker heller ikke begejstring hos Niels Rasmussen.
- Mogens Lykketoft har skabt ro i partiet, og den politik som Socialdemokratiet har stået for under ham, har været meget fornuftig, siger Niels Rasmussen.
Som ny formand peger han på Frank Jensen.
- Lige som under opgøret med Poul Nyrup, så ser jeg Frank Jensen som et godt bud på en ny formand. Han er en god politiker med masser af erfaring. Han er hurtig til at sætte sig ind i sagerne, og så er han i stand til at skære igennem, siger Niels Rasmussen.
Nu hvor det ikke blev til en plads i Folketinget er Niels Rasmussen nye mål, at blive en del af den nye Ringkøbing-Skjern Kommune.
- Jeg tror, at den nye kommune bliver et utrolig spændende projekt, og det vil jeg gerne være en del af, siger Niels Rasmussen.

Videbæk vinder på VGT 
Ringkjøbing Amts Dagblad 05 februar 2005, 1 . sektion side 9

 


Kristendemokraterne er ligesom for fire år siden det største parti på Vestjysk Gymnasium - Niels Rasmussen sikrer Socialdemokraterne fremgang og bliver større end Venstre 

Af Lena Jeppesen
Kristendemokraterne er ligesom for fire år siden det største parti på Vestjysk Gymnasium
TARM: Hvis det står til eleverne på Vestjysk Gymnasium (VGT), får Kristendemokraterne (KD) absolut ingen problemer med at klare spærregrænsen ved tirsdagens folketingsvalg. Tværtimod bliver det landet største parti!
Et prøvevalg giver således KD over en fjerdedel af samtlige stemmer - nemlig 27,8 procent. Det er nøjagtig det samme som ved et prøvevalg på VGT forud for folketingsvalget i 2001, hvor KD også blev det største parti på gymnasiet.
Begge gang var partiet ved et forudgående vælgermøde repræsenteret af folketingsmedlem Tove Videbæk, som uden tvivl er en af landets mest populære politikere blandt de unge vestjyder.

Dukkert til V og DP

Sværere er det for Venstres folketingsmedlem, Hanne Severinsen, at begå sig på VGT. Regeringspartiet får kun 14,6 procent af de unges stemmer mod 21,1 procent for fire år siden og dumper dermed ned som det kun fjerdestørste parti mod en andenplads i 2001.
Denne gang bliver Venstre overhalet af Socialdemokratiet, der igen i år var repræsenteret af folketingskandidat Niels Rasmussen. Modsat meningsmålingerne går han og hans parti nemlig frem på VGT, hvor 18,5 procent denne gang har sat kryds ved liste A mod 17,2 procent for fire år siden.
Endnu større er fremgangen for Det Radikale Venstre, som er VGT's tredjestørste parti med 16 procent af stemmerne mod kun 7,2 procent for fire år siden. Men i år havde partiet også en repræsentant ved vælgermødet, nemlig Claus Brodtkorb.
De radikales gamle femteplads er i år overtaget af Socialistisk Folkeparti (SF), som må nøjes med 10 procent af stemmerne mod 14,8 procent i 2001.
De konservative kan notere sig for en pæn fremgang fra 3,8 til 8,9 procent, og Enhedslisten når lige med i Folketinget med en stemmeandel på 2,7, mens partiet blev stemt ud af VGT ved sidste valg.
Til gengæld ryger dansk Folkeparti (DP) fra 4,4 til 0,7 procent og ligger dermed langt under spærregrænsen, som Centrum-Demokraterne og Minoritetspartiet heller ikke når op over.
Står det til VGT'erne, bliver der altså syv partier i det nye Folketing. Og der vil også være lagt op til et regeringsskifte, idet regeringspartierne Venstre og Konservative og støttepartiet Fremskridtspartiet må nøjes med 24 procent af stemmerne.
Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Minoritetspartiet får tilsammen 32 procent. Så en eventuel regeringsdannelse ville blive afgjort af de tre »midterpartier« - radikale, kristen- og centrumdemokrater - som snupper 44 procent af stemmerne.
Partierne skal dog næppe lægge alt for meget i tallene. For som prøvevalget for fire år siden klart viste, afspejler stemmeafgivningen på VGT ikke nødvendigvis de politiske holdninger i det samlede danske vælgerkorps.

Folketingsvalget 8. februar 2005: Politikere på udebane
JydskeVestkysten Grindsted-Billund 29 januar 2005TARM: Elever og malkekøer måtte i går lægge ører og yvere til den politiske situation til ære for de der følger med i valgudsendelser fra den regionale tv-station Midt-Vest.
Folketingsmedlem Jens Kirk (V) var i én time geografilærer på Lønborgskolen mens Skjern-kredsens socialdemokratiske folketingskandidat Niels Rasmussen var karl på Jens Kirks gård ved Ringkøbing.
Når de mange timers optagelser er redigeret vil de i næste uge kunne ses på tvkanalen.
- En af opgaverne var at være med til at malke, og det gik helt fint, siger Niels Rasmussen og fortæller:
- Værst var det at skulle mærke en kalv, for det voldte mig noget besvær.


Foto: Jørn Deleuran

Folketinget kalder - måske
Ringkjøbing Amts Dagblad 27 januar 2005


Niels Rasmussen er folketingskandidat for Socialdemokratiet. Hvis alt går efter planen, og som analyserne fortæller, kommer han i folketinget

Af Mette Christensen
Niels Rasmussen er folketingskandidat for Socialdemokratiet. Hvis alt går efter planen, og som analyserne fortæller, kommer han i folketinget
Niels Rasmussen, folketingskandidat for Socialdemokratiet, vil gerne i folketinget. Og hvis det går, som analyserne viser for tiden, så er chancerne store. For Socialdemokratiet står til at få 53 mandater, og da de venter tilbagegang i Københavnsområdet, er der håb for Niels Rasmussen. Og meget tyder på, at Tarm-boen denne gang kommer ind.
Ved sidste folketingsvalg slugte socialdemokratiets spidskandidat, Poul Nyrup Rasmussen, knap 25.000 personlige stemmer, og da han ikke stiller op denne gang, skal de mange stemmer fordeles. Og det er hér, Niels Ramussen håber, han kommer ind i billedet.
I hvert fald håber og satser han meget på, at han onsdag den 9. februar kan kalde sig folketingsmedlem.
En titel der vil ændre hans dagligdag. For tiden har han orlov fra lærejobbet på Tarm Skole. Men han har mere end nok at se til med diverse valgmøder, tv-indslag og så videre.
Lærejobbet må han dog opgive, hvis stemmetallet sender han på tinge i København. Men også fritidsbeskæftigelsen som kommunalbestyrelsesmedlem i Egvad Kommune må vige, hvis Niels Rasmussen får fast arbejde i København.
Hvis ikke.
Ja så har Niels Rasmussen en nødplan.
- Hvis ikke jeg kommer i Folketinget. Så vil jeg da helt sikkert prøve på at blive opstillet til kommunalbestyrelsen i Ringkøbing-Skjern Kommune, fortæller Niels Rasmussen.
For politik fylder meget i Niels Rasmussens liv. Men heldigvis har han opbakning fra hjemmet. Også hvis han kommer i Folketinget.
- Det betyder meget, at jeg har den store opbakning hjemmefra. For i disse uger, er jeg godt nok ikke meget hjemme. Jeg valfarter rundt i hele området. Og faktisk tror jeg, at det får positiv betydning for mig, at jeg er så kendt i hele området. Jeg håber i hvert fald, at jeg kan trække stemmer langsvejs fra, siger den travle folketingskandidat.
chribergske.dk


Niels Rasmussen fra pressemøde med JydskeVestkysten Foto Poul Bulow
Rasmussen jagter Nyrups stemmer
JydskeVestkysten Grindsted-Billund 19. januar 2005

 

Valgkamp: Sidst var Niels Rasmussen tæt på en plads i Folketinget. Nu satser han på at få andel i de 24.000 stemmer, som Poul Nyrup opnåede ved sidste valg.

Af Poul Bülow, Tlf. 7211 4426, pob@jv.dk
SKJERN/EGVAD: Kun 249 stemmer manglede socialdemokraten Niels Rasmussen for at få plads i Folketinget.
I sit fjerde valgkamp satser han nu på at få andel i de 24.000 stemmer, som hans partifælle og daværende statsminister Poul Nyrup fik i Ringkjøbing Amt.
- Folketingsvalget 8. februar er langt mere åbent end sidst, fastslår folketingskandidat Niels Rasmussen, Tarm, der også er medlem af Egvad Byråd.
- Mange socialdemokrater valgte forståeligt at stemme på partiformand og statsminister Poul Nyrup, men det er næppe sandsynligt, at hans efterfølger i Herning-kredsen kan fastholde det
Valgkampen er indledt
- Derfor er denne valgkamp spændende, siger Niels Rasmussen, der allerede indledte sin valgkamp i december og gennem de sidste uger har haft annoncer i ugeaviser og indslag i lokalradioer.
I går fulgte Niels Rasmussen valgets udskrivelse, og få timer efter havde han to møder i kalenderen. I morgen skal han møde pensionister og efterlønsmodtagere i bowlingcentret, og på tirsdag møder han studerende på Vestjysk Gymnasium.
- Plakater og forsamlingshuse er stadig afgørende i valgkampen, siger Niels Rasmussen:
- Men i dette valg vil internettet få stor betydning. På baggrund af de annoncer, som jeg de seneste uger har indrykket i ugeaviser, har jeg oplevet større trafik på min hjemmeside, forklarer Niels Rasmussen og understreger:
- Min valgkamp vil også foregå på gaden, hvor vi hver lørdag vil mødes med vælgerne.
Venstres folketingsmedlem Hanne Severinsen, valgt i Skjern-kredsen, kunne - i afbilledet udgave - ses af trafikanter på vejen ved Dejbjerg. Her ventede Hanne Severinsens aktive i valgkampen på, at de i bilradio havde hørt statsministeren udskrive valg, inden de gik i aktion.
Lørdag mødes Hanne Severinsen og Niels Rasmussen samt de øvrige folketingskandidater i Skjern-kredsen på Bundgårds Hotel i Borris for at lægge planer for offentlige møder.

Kandidat klar til valgkamp
Dagbladet Skjern-Tarm 19 januar 2005, 1 . sektion side 4

Socialdemokratiets folketingskandidat i Ringkøbing Amt, Niels Rasmussen, melder klar til valgkamp:


Socialdemokratiets folketingskandidat i Ringkøbing Amt, Niels Rasmussen, melder klar til valgkamp:
- Jeg har valgt at starte min valgkampagne allerede her i begyndelse af det nye år for at markere, at jeg er klar til valgkamp, slår Niels Rasmussen fast i forbindelse med en større medie-kampagne, som han netop har igangsat, og han fortsætter:
- Jeg forventer, at folketingsvalget kommer her i foråret, og vi står godt rustet til valgkampen.
Det er en erfaren folketingskandidat, som Socialdemokratiet opstiller i Skjern kredsen. Niels Rasmussen har således været folketingskandidatsiden 1994, og har været i Folketinget som suppleant i syv perioder, hvilket har givet ham stor erfaring og indsigt i det politiske arbejde.
På lokalt plan har Niels Rasmussen været medlem af kommunalbestyrelsen i Egvad Kommune siden 1990 - netop nu varetager han jobbet som formand for Teknik- og miljøudvalget i kommunen.
Derudover sidder han i en række politiske udvalg, fx i socialdemokraternes centrale arbejdsmarkeds-, erhvervs-, uddannelsespolitiske udvalg.
Senest er NielsRasmussen valgt til medlem af den Politiske styregruppe i den nye Ringkøbing - Skjern Kommune.
Det er en folketingskandidat med klare holdninger, der blæser klar til valgkamp.
- Jeg står for en markant politik på eksempelvis på miljø- idræts-, børne- og ungeområdet. Det er vigtigere at forebygge end at helbrede, markerer Niels Rasmussen og supplerer:
- Den nuværende regering har betydet 32.900 flere arbejdsløse - jeg vil satse på højere beskæftigelse samtidigt med lavere skat. Det sikrer vores nye forslag til skattereform, som en del af den socialdemokratiske jobplan, der blandt andet ved at sænke skatten på arbejde skal skaffe 50.000 flere i arbejde over de næste fire år. Og i alt 100.000 flere i arbejde over de næste 10 år.
Når holdning bliver til handling, giver det forvandling.
Niels Rasmussen går på valgkamp med sloganet "Når holdning bliver til handling, giver det forvandling"
- Jeg vil garantere vælgerne i Ringkøbing Amt en arbejdsom og flittig politiker efter valget. Jeg vil gerne - med opbakning fra vælgerne - være med til at gøre en forskel - til gavn og glæde for alle, der støtter de socialdemokratiske synspunkter, slutter folketingskandidat Niels Rasmussen, der i øvrigt netop har lanceret en helt ny hjemmeside - www.niels-rasmussen.dk - hvor det er muligt at læse meget mere om Niels Rasmussens holdninger og synspunkter - samt komme i dialog med den lokale folketingskandidat.