18 plejehjem får anmærkninger
RINGKØBING-SKJERN: 18 ud af 20 plejehjem i Ringkøbing- Skjern Kommune gør det ikke godt nok, når det drejer sig om genoptræning og den såkaldte vedligeholdelsestræning. Det viser de anmærkninger, som embedslægen har gjort efter besøg på plejecentrene.
»Vi er i gang med at forbedre situationen,« siger byrådets formand for social-og sundhedsudvalget, Bent Brodersen ( V).
»Nej,« mener den tidligere formand og nu menigt medlem af samme udvalg, Niels Rasmussen, løsgænger i byrådet.
Bent Brodersen peger på, at man har sat godt en million af på budgettet ekstra for det kommende år, netop til genoptræning.
»Vi har skarpt fokus på, at genoptræningen skal være velfungerende. Det giver et kæmpeplus såvel menneskeligt som økonomisk,« siger Bent Brodersen, som ikke forventer anmærkninger fra embedslægen næste gang og er sikker på, at anmærkningerne er helt ude af billedet om et par år.
»Vi skal enten have flere penge til området eller også en anden struktur,« påpeger Niels Rasmussen.
Ifølge ham er personalet på plejehjemmene så pressede i deres hverdag, at de ikke kan gøre noget.
»Normeringen på 0,75 personale per beboer er nemlig ved at blive udhulet, da det skal løse flere og flere opgaver.
Vi er ude på en glidebane, som fordrer enten flere penge til området eller en anden struktur. Men Venstre vil jo hverken med til det ene eller det andet. Flertallet bruger således grønthøsteren.« »Den forebyggende indsats blafrer i vinden. Den er aldrig rigtig kommet i gang,« fastslår han.
Han er sikker på, at embedslægen vil skærpe kritikken næste gang, og der på et tidspunkt kommer et påbud til Ringkøbing-Skjern Kommune om at få genoptræningen og vedligeholdelsestræningen op at stå.
»Det, vi gør nu, bliver dyrere på et senere tidspunkt, da vi ved, at det vil kræve flere indlæggelser,« siger Niels Rasmussen og peger på, at det ikke kun drejer sig om penge, men også efteruddannelse af personalet.
Gå tilbage til oversigten