Plejehjem vil have ansatte i fleksjob ved gryderne
INVESTERING: Står det til ledelsen hos Egvad Plejehjem, skal der bruges millioner af kroner på et nyt køkken, og det skal bemandes med folk ansat i fleksjob.
Af Poul Bülow pob@jv.dk
Private og kommunale virksomheder og institutioner beskæftiger i stigende omfang medarbejdere i fleksjob. Nu ønsker Egvad Plejehjem udelukkende at bemande et nyt køkken med ansatte i fleksjob.
- Medarbejdere kan, ud over vore nuværende servicemedarbejdere, bestå af personer, som er tilkendt fleksjob, da arbejdsopgaverne vil matche denne medarbejdergruppe, og vi derved også lever op til vores sociale ansvar, lyder det i den ansøgning, som enhedsleder Aase Jonassen og områdeleder Bente Vyff Petersen har sendt til byrådet.
Egvad Plejehjem vil imidlertid kun fremstille mad til » egne « beboere, idet de ældre som bebor stedet i forbindelse med aflastning stadig skal have mad leveret fra det fælles kommunale køkken, Åkanden.
- Jeg synes, at ansøgningen er lidt underligt skruet sammen, og jeg er meget i tvivl, om det kan lade sig gøre udelukkende at beskæftige fleksjobbere, siger byrådsmedlem Niels Rasmussen, partiløs.
Ansøgningen har været behandlet på et møde i byrådets social-og sundhedsudvalg, og her er der enighed om at sætte Egvad Plejehjems ambitiøse projekt for etablering og drift af køkken på pause.
- Papir er taknemmeligt, men når det kommer til det reelle regnestykke, viser det sig, at mad fra Åkanden er bedst og billigst. Når jeg samtidig ser på, hvilken økonomi flertallet i byrådet har lagt til rette, ser jeg ikke mange muligheder for, at man går ud i en ansættelse af medarbejdere og drift af et nyt køkken.
ANSØGNINGEN
Ledelsen på Egvad Plejehjem har fået afslag på et to-årigt forsøg med fremstilling af mad til de 41 faste beboere. De 13 personer i aflastning skal stadig have leveret mad fra Åkanden.
Gå tilbage til oversigten
Kommentarer
jeg ville ønske at mine gamle forældre,der bor og spiser på Egvad Plehjem måtte opleve at køkkenet på deres afdeling kunne dufte, som I det hjem jeg er født. mine forældre har hele deres liv elsket at stå i køkkenet, brugt de friske råvarer,der nu var tilgængeligt for årstiden. Det er ikke lige det de oplever nu. Ny kogte kartofler er vist ikke daglidag. Jeg ved at små køkkerne i bomiljøer kan fungere. Jeg har en nær ven på Kastaniehaven i Give. Jeg ville rigtig ønske at I så på de ældres forhold og ikke bare økonomiien for Åkanden
mvh
Bente Line Sivebæk
Hestehaven 23
BGive
Det bliver så udelukkende et beskæftigelsesprojekt,hvilket vi ganske sikkert har behov for til alle flexjobberne mf. Og meget usikkert om det kan lade sig gøre, end ikke gode beregninger kan jo vise det helt, om det er muligt at køre et køkken på "flextid".