Lunken opbakning til en ny møllepark i Gråhede
ENERGIPOLITIK: Rod i holdninger til placering af vindmøller blev afsløret i går, og konsekvensen kan blive at møller står spredt i landskabet øst for Tarm.
Af Poul Bülow pob@jv.dk
En satsning på at få en samlet plan for opstilling af vindmøller kan resulterer i, at vindmølleparker drysses ud i landskabet.
- I stedet for at have spredte møller, bør de samles, så de fremstår som én park, siger byrådsmedlem Niels Rasmussen , løsgænger valgt for Socialdemokraterne.
Han er medlem af byrådets teknik-og miljøudvalg, og i går var han, sammen med det øvrige byråd med til at sende en ny vindmøllepark i Gråhede, mellem Tarm og Ådum, til offentlig debat.
- Bidrag i den offentlige høring vil jeg læse meget nøje, og på forhånd vil jeg sige, at jeg er spektisk, siger Niels Rasmussen .
Også Venstres Elom Flaskager udtaler bekymring ved mølleplanenen i Gråhede.
- Der bliver tale om, at der bliver en masse møller i området, men nu må vi høre hvad beboere i området siger, lyder det fra Elmo Flaskager.
Byrådsmedlem Jens Erik Damgaard ( KD), fortæller, en række beboere i området har rettet henvendelse til ham.
- Først skulle de tre møller op, og nu hedder det fem vindmøller. Det er som om, at den markante udvidelse er blevet lusket igennem.
- Mange mennesker vil blive berørt af den nye vindmøllepark, men hvis krav om afstand til møller blev udvidet, og beløb i erstatning blev hævdet vil det sikre den lokale opbakning, siger jens Erik Damgaard.
FAKTA UDSIGT TIL GULDREGN
I en samlet plan for opstilling af vindmøller har byrådet i fjordkommunen udpeget tre områder omkring Ådum. Da politikerne skulle tage stilling til om der skal være tre eller fem vindmøller i Gråhede, faldt valgetpå fem. Dermed er tre landmænd sikret en solid indtægt mens naboer erhenvist til at skulle søge om erstatning.
Gå tilbage til oversigten
Kommunen har desuden ingen økonomiske fordele af en evt. vindmølleopsætning ud over en hypotetisk skatteindtægt på afkast på vindmølleanparter. Mig bekendt er der ingen, der ønske at købe anparter i møllerne - dvs. ingen indtjening. Til gengæld affolkes området langsomt. Boligpriserne falder og i bedste fald vil området på sigt tiltrække mere købe-svage familier, som oftest ligger kommunen til last i forhold til sygedagpenge, arbejdsløshed osv.
Gråhede området er en unik naturperle, som kan ødelægges for altid med de store larmende industrianlæg, som kæmpevindmøller er.
Det er mit indtryk, at Skjern/Tarm politikerne går mere op i at "brande" sig selv, end at tage vare på borgernes ve og vel.
Politikerne i Skjern samt Kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard, har siddet alt alt for længe. "Store" sager, som at gøre Skjern/Tarm til en by (på bekostning af Tarm) optager meget af tiden i Skjern. Her har politikerne mulighed for at komme lidt i medierne og for at lægge navn til noget "stort" som de selv siger.
Opgaver som at sørge for de ældre, vores børn og ikke mindst vores natur, er åbenbart blevet for kedeligt.
En god middag med repræsentanter for Vattenfall, er ofte nok til at klappe hælene sammen og sige JAVEL!
Kom ind i kampen politikere og sig NEJ til kæmpemøller i jeres kommune.
Hilsen Lars Andersen, Esbjerg V.
(mulig tilflytter og skatteborger - afhænger 95% af vindmøller)