Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Advokatnævnet afviser klage over Bech Bruun

Skrevet d. 04-03-2021 |
Rss-feed
Byrådsmedlem Niels Rasmussen fortryder ikke, at han ofrede en 500-krone seddel på at indbringe Ringkøbing-Skjern Kommunes omstridt advokat for Advokatnævnet. Nævnets afvisning giver nemlig et fingerpeg om, hvor nemt det er for advokater at slippe af sted med mangelfuld rådgivning. Og gebyret har han fået tilbage.
Selv om det blot er få måneder siden, at den tidligere Bech-Bruun partner, advokat Michael Honoré, også tabte en erstatningssag for Ringkøbing-Skjern Kommune i landsretten, så er hans rådgivning allerede så forældet, at man ikke længere kan indbringe ham for Advokatnævnet.
Det er den besked, som byrådsmedlem for SF i Ringkøbing-Skjern Kommune, Niels Rasmussen, har fået fra netop Advokatnævnet. Klager over advokater skal indgives inden 1 år efter, at klager er blevet bekendt med det forhold, som klagen vedrører. Advokatnævnet kan dog behandle en klage, der er indgivet for sent, når fristoverskridelsen er rimeligt begrundet, men det har nævnet heller ikke fundet er relevant i dette tilfælde.
"Jeg skulle åbenbart have klaget til Advokatnævnet allerede i november 2018 og måske tidligere, da Honoré tabte erstatningssagen mod vores tekniske rådgiver Netplan i byretten og herpå anbefalede os at klage til landsretten. Jeg advarede godt nok mod at smide endnu flere gode millioner ud ad vinduet og forfølge kravet mod et konkursramt selskab ved landsretten, men nu er jeg for det første kun lægmand og må som det andet acceptere, at der er politisk flertal, der vil noget andet. Så jeg kan ikke se, at jeg på nogen måde skulle kunne argumentere mod Honorés dårlige rådgivning, inden han også fik en lussing i landsretten."
"Men det er da smart med sådan en 1-års regel. Med den langsommelighed, som hersker i retsvæsnet, kan alle landets advokater sidde og hygge sig på en permanent helle, mens pengene strømmer ind på kontoen. Den del kan jeg som enkeltperson ikke gøre så meget ved, men nu lægger jeg op til en principiel diskussion i byrådet, hvordan vi agerer i fremtiden med hensyn til brugen af ikke bare advokater, men også andre rådgivere og konsulenter", siger Niels Rasmussen, der nu har fået sit klagegebyr tilbage, men gerne havde undværet den 500 kr. seddel:
"Uanset om jeg havde fået ret eller ej, ville en afgørelse fra Advokatnævnet have været et konkret fingerpeg om, hvem der ansvaret for, at vi har spildt mere end 15 millioner kr. af skatteborgernes penge på håbløs advokatbistand og erstatning til det energiselskab, som alligevel ikke fik en fiberordre:
Om det var advokaten, den daværende ledelse i vores kommune eller dem begge, der er årsag til, at alt dette kørte fuldstændig af sporet, står nu hen i det uvisse - desværre.
Niels Rasmussen vælger nu at se fremad og foreslår, at det skal nedfældes sort på hvidt, at Ringkøbing-Skjern Kommune først og fremmest anvender lokale virksomheder, når opgaverne ligger inden for deres faglige rækkevidde, så man i vid udstrækning understøtter det erhvervsliv og de ansatte, der betaler skat i Ringkøbing-Skjern Kommune.
"Ved større og mere specielle sager, der kræver særlige ekspertiser, bør vi anvende de samme rådgivere, som staten anvender. Når der er tale om jura, vil det i så fald være Kammeradvokaturen, som i øjeblikket ligger hos advokatfirmaet Poul Schmidt. Om ikke andet, så ved netop Kammeradvokaten, at der konstant holdes øje med dem, og at der ikke er plads til blå mandage, når man opkræver stjernehonorarer, som gælder hos hos Kammeradvokaten, og som vi betalte hos Bech-Bruun", siger Niels Rasmussen.
For yderligere oplysninger, kontakt Niels Rasmussen, tlf. 2140 1333

Gå tilbage til oversigten