Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Åbenhed er ikke et skældsord!

Skrevet d. 01-03-2021 |
Rss-feed
Af Niels Rasmussen, byrådsmedlem for SF, Svinget 8, Tarm
Tak til John G. Christensen for debatindlægget i Dagbladet. Det bestyrker mig endnu mere i formodningen om, at vi rent politisk skal have skovlen under de tilstande, der hersker i lufthavnen i Stauning.
Mens John G. åbenbart betragter ordet åbenhed som et skældsord, så er det et adelsmærke for os, der er valgt for SF. Vi må som folkevalgte aldrig bilde os selv ind, at vi er så dygtige og kloge, at det er unødvendigt, at andre kigger os i kortene. John G. må derfor også gerne beskylde mig for at være spændt for både faldskærmsudspringernes og de mange andre kritikeres vogn, hvis det er prisen for at være en del af demokratiet, og at vi lytter og reagerer på de henvendelser, som vi får fra borgere og brugere.
Nu vi taler om åbenhed, må jeg råde John G og hans eventuelle hjælpere til at læse offentlighedsloven. De har haft såre travlt med at slette en masse navne i referaterne fra lufthavnsbestyrelsen, men det er der slet ikke hjemmel til. GDPR eller ej, så skal der foreligge en begrundelse med konkret henvisning til offentlighedsloven hver gang, man ekstraherer tekst i et dokument.
Alt man sletter i en tekst, kan der være en fornuftig og lovmæssig begrundelse på i nogle tilfælde, hvor der er tale om konkrete personalesager, men det er da helt ude i Lukkethedsskoven, når jeg ikke en gang må få at vide, hvilket bestyrelsesmedlem der har taget forbehold over for referatet af et bestemt møde. Dette er blot et af mange eksempler fra de dokumenter, som jeg har fået udleveret. Lige nu skal jeg lige finde ud af, om det er Ringkøbing-Skjern Kommune, der er min første klageinstans i forhold til lufthavnen, eller om jeg skal klage direkte til Ankestyrelsen. Men John G. kan allerede nu finde viskelæderet frem og fjerne langt størsteparten af sine overstregninger.
Min første gennemlæsning af dokumenterne bekræfter mig også i, at der er grundlag for en undersøgelse af hele forløbet om testmøller på Velling Mærsk. For det første dumper referaterne som beslutningsreferater, da det overvejende kun fremgår, at man behandlet et punkt omhandlende det ene eller det andet, men ikke hvad der blev vedtaget.
For det andet optræder emnet Velling Mærsk ikke som beslutningsforslag, men kun som orienteringspunkter fra formanden, John G. Christensen. Jeg gætter på, at han her refererer fra den lille selvbestaltede styregruppe, som dermed har fået uforholdsvis meget magt i forhold til lufthavnsbestyrelsen. Jeg har eksempelvis meget svært ved at gennemskue, om lufthavnens bestyrelse i det hele taget har behandlet et konkret forslag om at give møllemagerne en millionrabat ved at fravige kravet om ILS på begge baner og kun nøjes med den ene. I så fald, har man undladt at nævne, hvem der har stemt imod.
Den økonomiske afrapportering vedrørende Stauning Air Show 2017 gemmer sig indtil videre også bag et skydække. Med bare rolig, alt kommer for en dag. Med åbenhed når man nemlig langt!!!!

Gå tilbage til oversigten