Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Søndervig fortjener en positiv dialog

Skrevet d. 22-08-2020 |
Rss-feed


Af Niels Rasmussen, byrådsmedlem for SF, Svinget 8, Tarm.
Vesterhavet ud for Søndervig er fuld af uforudsigelige undervandsstrømme, og det var heller ikke muligt at gætte på strømretningen, inden byrådet skulle vende tomlen op eller ned for Salling Groups planer om at opføre en Netto på det såkaldte Nyhavns-areal.  

23 af 29 byrådsmedlemmer stemte for at lade Salling Group søge at ændre plangrundlaget, så det vil være muligt at opføre en butik, men også give hjemmel til andre kommercielle eller turisme-fremmende aktiviteter på stedet.

Jeg tager det for givet, at kommunen allerede nu har aftalt møder med Salling Group om, hvordan vi griber tingene an.
Nogle udtrykte under debatten op til byrådsmødet bekymring over, at vi risikerer at splitte handelslivet i Søndervig. Men med et så stort flertal bag beslutningen er jeg ikke i tvivl om, at der i byrådet også er opbakning til at investere i tiltag, der kan give byen en helhedsløsning for et større, men fortsat handelscenter i Søndervig. Det vil gavne turismen og handlen for flere kommende generationer.

I forvaltningens indstilling gjorde man det klart, at der pt. ikke er ideer til at samle de 2 handelsområder, men det er min klare forventning, at Ringkøbing-Skjern Kommune straks går igang med at finde inspiration. Der må også være andre steder i landet, hvor man været øvelsen igennem, og hvor vi kan høste både positive og negative erfaringer.

Det er nemlig vigtigt, at vi har noget at vise frem, når vi så snart som muligt indkalder handlen, foreninger, golfklubben og ikke mindst borgere og sommerhusejere til møde og en god og positiv dialog, hvad der skal ske. Borgerinddragelse er en grundsten i vores demokrati, og gennem dialog har vi mulighed for at tilgodese så mange som muligt. Hvis man på rådhuset synes, at det er spild af tid med den slags møder, tager SF som parti gerne initiativ til at indkalde til et sådant.

Kommunen er allerede i gang med at planlægge afviklingen af den trafik, der kommer, når der bygges et Lalandia med 500 ferieboliger. Vi får mange flere biler, og det forpligter kommunen til også at iværksætte tiltag til at sikre vores bløde trafikanter, altså cyklister og fodgængere. Nu kan vi passende også tage en kommende Netto-butik med vores overvejelser.

Hvor lang tid vil det så tage at ændre plangrundlaget for Nyhavn? Salling Group siger 2 år, andre nævner en tidshorisont på det 4-dobbelte. Tingene må tage den tid, de tager, men jeg nægter til gengæld at tro på rygter, at der er kræfter, der vil bruge ankeinstanser og måske domstole til udelukkende for at forhale processen og genere det byrådsflertal, der har sat toget i gang.



Gå tilbage til oversigten