Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Sagt og skrevet

Hvorfor blev der så stille?

Skrevet d. 26-08-2016 |
Rss-feed
 

Af byrådsmedlem for SF, Niels Rasmussen, Svinget 8, Tarm:

Man bliver som byrådsmedlem helt bekymret for borgmester Iver Enevoldsen og hans kommunaldirektør, efter at stilheden har bredt sig over rådhuset i Ringkøbing.

Begge har henover foråret bedyret over for både byrådet og medierne, at ”der ikke var noget at komme efter” og ”alt er kørt efter bogen”, både når det gælder de verserende klagesager mod vores bredbåndsudbud hos såvel EU-Kommissionen og Statsforvaltningen, men også i forbindelse med den episode, som medierne har døbt Mailgate.

Sagen handler i korte træk om, at borgmesteren, kommunaldirektøren og en ledende jurist på ulovlig vis har gennemlæst 78 af mine mails, fordi man mistænkte mig for at have brudt min tavshedspligt og videregivet oplysninger fra lukkede byrådsmøder, men tilmed også økonomiudvalgsmøder, hvor jeg slet ikke er medlem.

Jeg har stadig ikke den mindste anelse om, hvad det er for oplysninger, som borgmesteren hentyder til. Når det kommer til stykket, tror jeg heller ikke, at han selv er klar over det. Jeg meldte som bekendt trekløveret til politiet for at have overtrådt straffelovens paragraf 263 og Grundlovens paragraf 72, der sikrer mig og alle andre borgere vores brevhemmelighed. Skal jeg fortryde noget, må det være, at borgmesteren egentlig også burde have været anmeldt for magtmisbrug.

Men en arbejdsgiver må jo gerne tjekke ansattes mail, hvis de har en mistanke, vil nogen sige. Muligvis? Men jeg er i denne sammenhæng ikke ansat ved kommunen, men valgt til byrådet på et borgerligt ombud. Når jeg har en byrådsmail, er det for at gøre det nemt for de borgere, der vil henvende sig til mig i tillid til, at deres henvendelse bliver behandlet i fuld fortrolighed. Og der er altså også i vores kommune en del borgere, der er mere trygge ved at skrive til en SF’er end til en venstremand, kan jeg godt betro jer.

Men Mailgate handler ikke bare om mig. Det handler mindst ligeså meget om at kæmpe for de rettigheder, der bør gælde for folkevalgte i et demokrati. Hvis borgmesteren og hans embedsværk kan slippe af sted med dette her, så kan Lars Løkke vel også uden videre snage i folketingsmedlemmernes elektroniske post…

Netop dette faktum er heldigvis gået op for rigtig mange politikere fra ikke bare mit eget parti, men også andre partier på tværs af det politiske landskab. Rigtig mange har kontaktet mig og udtrykt deres støtte, fordi jeg reagerede, som jeg gjorde.

I sidste uge blev der så bragt en større artikel i nyhedsbrevet Danske Kommuner om både mailgate og det bredbåndsudbud, som jeg efterhånden også tvivler på lovligheden af.  Journalisten bad også om kommunens syn på sagen.  Men hverken borgmester Iver Enevoldsen eller kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard ønskede at udtale sig.

Hvorfor blev der pludselig så stille?



Gå tilbage til oversigten